H Τesla στρέφεται και προς τα φωτοβολταϊκά

Σχετικά άρθρα

tesla-solar-panel-roof-tile

Είσαι φαν της Tesla, αλλά δεν διαθέτεις τα 70.000 ευρώ που απαιτούνται για την αγορά του βασικού Model S (βασικά, υπολόγιζε καμιά κατοστάρα μαζί με το τελωνείο) ; Υπάρχει λύση στο πρόβλημά σου!

Η αμερικανική εταιρία που έχει βαλθεί να αναδιαμορφώσει αγορές και συνήθειες, παρουσίασε τη νέα σειρά φωτοβολταϊκών καθώς και τη δεύτερη γενιά του Powerwall, σε μια χολιγουντιανή εκδήλωση στα στούντιο της Universal. Συγκεκριμένα, τα πάνελ – κεραμίδια έκαναν το ντεμπούτο τους στην οροφή του σπιτιού ενός εκ των Νοικοκυρών σε Απόγνωση και εντυπωσίασαν τους πάντες με την πιστότητα του σχεδιασμού τους.

tesla-solar-panel-roof-tile-1

Πέρα από την προώθηση προϊόντος, το event είχε και τον χαρακτήρα επιχειρηματικού “ψηστηριού”. Ο Elon Musk παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους η Tesla πρέπει να αποκτήσει τον έλεγχο της SolarCity, η οποία είναι ο Νο1 κατασκευαστής φωτοβολταϊκών στις Η.Π.Α. Ο Μusk είχε γνωστοποιήσει πριν λίγο καιρό πως προτίθεται να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της SolarCity, έναντι 2,8 δις δολαρίων. Προς το παρόν, θα αρκεστεί στην από κοινού εξέλιξη των φωτοβολταϊκών του με την Panasonic στο Gigafactory.

Πίσω στο τεχνικό κομμάτι, το Powerwall 2 αποτελείται από ένα ζευγάρι μπαταριών ιόντων – λιθίου ισχύος 14 kW (τα διπλά σε σύγκριση με το πρώτο), κοστίζει 5.500 δολάρια και μπορεί να τροφοδοτήσει ένα 4αρι σπίτι με ρεύμα για μια μέρα. Την φόρτιση των μπαταριών αναλαμβάνουν τα φωτοβολταϊκά, με τον Musk να υποστηρίζει πως η τεχνολογία του μπορεί να υποκαταστήσει άριστα την παροχή ρεύματος από το δίκτυο.

(Μικρή παρένθεση για μια γνώμη. Δεν γνωρίζω από που αντλεί τόση έπαρση ο Musk, αλλά θέλει μπόλικη τρέλα για να ανοίξεις μέτωπο με τις αυτοκινητοβιομηχανίες ΚΑΙ τις εταιρίες ενέργειας. Τέλος η παρένθεση).

tesla-solar-panel-roof-tile

Το Powerwall έρχεται με εγγύηση 10 ετών (συν άλλα 10 με το αζημίωτο), ενώ για τα πάνελ ο ιδρυτής της Tesla αρκέστηκε στο να δηλώσει πως “θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από την άσφαλτο”. Η νέα τεχνολογία από την Tesla αναμένεται βρει τον δρόμο προς τα σπίτια μας το καλοκαίρι του 2017.

tesla-solar-panel-roof-tile-1

Παράλληλα η Tesla ανακοίνωσε και το Powerpack 2, την επαγγελματική έκδοση του Powerwall.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...