Αν μιλήσουμε για την Lancia στους αγώνες, οι περισσότεροι –δικαιολογημένα- σκέφτονται τα rallies και στη συνέχεια, αυτοκίνητα όπως η Stratos, η Delta… ίσως και η 037. Όμως το αυτοκίνητο που τα ξεκίνησε όλα για τους Ιταλούς, ήταν η Fulvia. Η Lancia ξεκίνησε να τρέχει με την Fulvia το 1965 και σταμάτησε το 1973, έχοντας κατακτήσει το Ιταλικό πρωτάθλημα κάθε χρονιά εκτός από το 1970 και ακόμα σημαντικότερα, το τελευταίο Διεθνές Πρωτάθλημα Κατασκευαστών το 1972.

Μια τέτοια, όχι φυσικά αγωνιστική, έχει βγει σε πωλείται από το site  Bring a Trailer, με τη δημοπρασία να λήγει σε 3 μέρες. Η τιμή που έχει πιάσει τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι 20.000 δολάρια. Από το 1973, που βγήκε από το εργοστάσιο, έχει διανύσει 108.000 χλμ., από τους τρεις ιδιοκτήτες της.

Σύμφωνα με τον πωλητή βρίσκεται στην αυθεντική της κατάσταση και έχει συντηρηθεί άψογα, καθώς πρόσφατα έχει αλλαχτεί η αντλία νερού, τα φρένα, τα λάδια και οι βαλβολίνες. Είναι βαμμένη στο πράσινο χρώμα Verde Cascine, με το εσωτερικό να είναι επενδυμένο με δέρμα καφέ απόχρωσης. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 1.300άρης ατμοσφαιρικός V4 κινητήρα, με πολύ μικρή γωνία ανάμεσα στις δύο σειρές κυλίνδρων κάτι που επιτρέπει την χρήση μονού εκκεντροφόρου. Αυτός έχει τοποθετηθεί υπό γωνία 45 μοιρών, με την απόδοση του να φτάνει τα 90 άλογα.

 • Marios Georgiades

  Καρα like για την ιστορία και μόνο.

 • 600greekgrosser

  ερωτευσιμη και ευηχοτατη

 • Mika

  Πανεμορφη,δειχνει να ειναι σε πραγματικα αψογη κατασταση!!
  Οποτε βλεπω αυτη τη Fulvia, θυμαμαι ελληνικες ταινιες με το Τζανετακο να κανει το ραλλιστα!!
  :p

 • manowar

  ποτε μου δεν μου αρεσε

 • a_f_a

  τι να λέμε τωρα… τι…
  απλά οδυνη για τη σημερινή κατάντια της ιταλικής αυτ/βιομηχανίας.
  πανέμορφη μέσα στην τρομακτική της απλότητα.
  το αντίθετο δηλαδή σήμερα με το cuore φακλανazione μοτίβο της ιταλικής βιομηχανίας.
  3 αυτοκινητοβιομηχανίες αρκουν πια.
  ΦΒ γκρουπ / Κια / Τογιοτα (ο κάθε ένας στο τομέα του). ότι χρειάζεται η ανθρωπότητα (αυτοκινούμενες συσκευές με ηλεκτρικά χειρόφρενα και αισθητήρες πασης φύσεως) μια χαρά μπορουν να καλύψουν την αγορά. ολοι οι άλλοι ανυπαρκτοι.
  (οκ, φερραρι, λαμπο κλπ παιχνιδια για λίγους).

 • apla_kai_xastera

  Αυτοκίνητο ονείρωξη για τους παλιούς Alfisti, αυτό το κολοκυθί χρώμα να μην είχε μόνο…

 • SAMURAI-66

  Για οσους ξερουν και αγαπουν τα περασμενων εποχων αυτοκινητα υπαρχει αυτο το αριστα διατηρημενο κοσμημα…ετσι απλα!

 • fanboy

  want