Η Ford ετοιμάζει νέα αεροδυναμική σήραγγα

Σχετικά άρθρα

Όπως ανακοίνωσε η Ford θα επενδύσει 200 εκατ. δολάρια προκειμένου να κατασκευάσει μια νέα εγκατάσταση αεροδυναμικής σήραγγας, προκειμένου να κάνει σε αυτές περισσότερες δοκιμές, ώστε να προσφέρει στην αγορά μοντέλα με μικρότερη κατανάλωση.

Η Ford αναφέρει πως η νέα εγκατάσταση θα έχει σήραγγες που θα μπορούν να χειριστούν μια σειρά από καταστάσεις, όπως υψηλές ταχύτητες και ακραίες θερμοκρασίες. Μάλιστα η μία σήραγγα θα έχει ειδικούς γρήγορους κινούμενους ιμάντες, που θα κατευθύνουν τον αέρα γύρω από το αυτοκίνητο με ταχύτητα έως και 320 χλμ/ώρα, ενώ θα υπάρχει ένα σύστημα πέντε ιμάντων προκειμένου η σήραγγα να προσομοιώνει την οδήγηση σε πραγματικές συνθήκες. Κάθε τροχός θα κινείται πάνω στον δικό του ιμάντα, με τον 5ο να περνά κάτω από το κέντρο του οχήματος, επιτρέποντας στον αέρα να ρέει και κάτω από το όχημα.

Η κλιματική σήραγγα θα είναι σε θέση να προσομοιώνει θερμοκρασίες από -40 βαθμούς Κελσίου έως +60 βαθμούς Κελσίου. Οι εργασίες για την κατασκευή της νέας εγκατάστασης θα ξεκινήσουν αργότερα μέσα στο έτος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

“Ταψίδεψε” με την Ford Mustang Mach-E

Η Ford παρουσιάζει μία μοναδική, γαλήνια εμπειρία οδήγησης σε ένα ονειρεμένο σκηνικό μέσα σε μία Mustang Mach-E και όλα αυτά σε μία νέα ταινία...