Με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, η αποτίμηση της εξαγοράς της Opel από τον όμιλο PSA, σύμφωνα με το Bloomberg, ανέρχεται στα 2 δις δολάρια, με την πηγή να αναφέρει ότι οι προχωρημένες συζητήσεις καθιστούν δυνατό να υπογραφεί η συμφωνία μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Η εκτίμηση της αξίας αποτελείται από περίπου 1 δις δολάρια σε μετρητά και περίπου 1 δις δολάρια σε υποχρεώσεις, αλλά το ποσό είναι ακόμη ρευστό, καθώς οι διαπραγματεύσεις γίνονται σε κλειστό περιβάλλον, με την ανωτέρω αποτίμηση να μην περιλαμβάνει την “αδελφή” μάρκα της Opel, την Vauxhall.

Η συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί την ερχόμενη Πέμπτη, την ίδια ημέρα που η PSA έχει ορίσει ότι θα παρουσιάσει τα οικονομικά στοιχεία της περασμένης περιόδου. Με το deal να είναι οικονομικά εφικτό, οι διαπραγματευτές θα πρέπει επίσης να βρουν έναν τρόπο να μειώσουν το κόστος, προκειμένου να κερδίσουν μεγαλύτερη υποστήριξη από την γαλλική κυβέρνηση και τα συνδικάτα, η οποία είναι σημαντική.

Επιπλέον, για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία, ο όμιλος PSA πρέπει να κάνει γνωστό πως σκοπεύει να διατηρήσει την παραγωγική στην Αγγλία, κάτι που ίσως καθυστέρηση διαπραγματεύσεων.

Να θυμίσω, ότι με ζημίες ύψους περίπου 9 δισεκατομμύρια δολαρίων από το 2009, η GM έχει πολύ ισχυρά κίνητρα για την πώληση της Opel, με την CEO της GM, Mary Barra, να επισκέφθηκε τη διοίκηση της Opel, την περασμένη Τετάρτη, ενώ ο πρόεδρος της GM, Dan Ammann, είχε συναντήσεις με αξιωματούχους στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο την περασμένη εβδομάδα.