SsangYong XAVL Concept και Tivoli & XLV ECO με LPG

Σχετικά άρθρα

H SsangYong στην έκθεση της Γενεύης θα παρουσιάσει το eXciting Authentic Vehicle Long (XAVL), ένα νέο πρωτότυπο SUV μεσαίου μεγέθους που προσφέρει την ευρυχωρία ενός MPV και τον χαρακτήρα ενός SUV. Μπορεί να μεταφέρει έως και 7 άτομα στο εσωτερικό, με την κεντρική κονσόλα να έχει πολύ λίγα φυσικά κουμπιά, μιας και σχεδόν τα πάντα γίνονται μέσω τους οθόνης αφής.

Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, με την καμπίνα να “λούζεται” με μπλε LED κρυφό φωτισμό. Το XAVL concept είναι εξοπλισμένο με πληθώρα συστημάτων ασφαλείας και βοήθειας και κίνηση παίρνει από έναν βενζινοκινητήρα “καθαρός όσο ένας κινητήρας diesel” όπως αναφέρει η εταιρία.

Στις σχετικές ειδήσεις, η SsangYong ανακοίνωσε πως τα Tivoli και XLV θα προσφέρονται και στην έκδοση ECO που χρησιμοποιούν σύστημα υγραεριοκίνησης. Αυτά χρησιμοποιούν έναν κινητήρα βενζίνης-υγραερίου απόδοσης 128 ίππων που συνδυάζεται είτε με αυτόματο είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Εξοπλισμένα με μία μεγάλη δεξαμενή καυσίμου 54 λίτρων, που δεν «καταναλώνει» καθόλου από τον χώρο αποσκευών των μοντέλων (Tivoli: 423 λίτρα / XLV: 720 λίτρα), τα δύο SUV της SsangYong, διπλασιάζουν, σχεδόν, την αυτονομία τους, η οποία ανέρχται στα 1.250 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα και των δύο δεξαμενών (βενζίνης και υγραερίου).

H κίνηση με υγραέριο είναι κατά, τουλάχιστον, 45% πιο συμφέρουσα από την κίνηση με βενζίνη, ενώ οι εκπομπές βασικών ρύπων είναι χαμηλότερες. Τα αυτοκίνητα που λειτουργούν με υγραέριο εκπέμπουν κατά 10% – 20% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα. Χαμηλότερες είναι οι εκπομπές και των υπόλοιπων ρύπων, ιδιαίτερα των αρωματικών υδρογονανθράκων (μείωση έως 30%), των οξειδίων του αζώτου 40%, ενώ του μονοξειδίου του άνθρακα μειώνονται έως και 50%.

Οι εκδόσεις ECO των SsangYong Tivoli και XLV, διατηρούν την πλήρη 5ετή εργοστασιακή τους εγγύηση συμπεριλαμβανομένων και των εξαρτημάτων της υγραεριοκίνησης. Παράλληλα, επωφελούνται και των πλεονεκτημάτων του προγράμματος Εγγύησης Επαναγοράς 55 μηνών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες της έκθεσης της Γενεύης του 2025

Παρότι οι διοργανωτές της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης αναφέρουν ότι η επιστροφή της στη μετά-Covid εποχή ήταν επιτυχημένη και πολλά υποσχόμενη, η πραγματικότητα απέχει...

Pininfarina Enigma GT με V6 κινητήρα υδρογόνου

Το πρωτότυπο Pininfarina Enigma GT έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης και σύμφωνα με την εταιρία μας δείχνει το πως θα μοιάζουν...

Νέο MG3

Το νέο MG3 παρουσίασε σήμερα η εταιρία. Όντας το πρώτο πλήρως υβριδικό μοντέλο της MG, το αυτοκίνητο συνδυάζει έναν 1.500άρη κινητήρα βενζίνης που λειτουργεί...