Δύο εβδομάδες μετά την παρουσίαση του C-Aircross Concept, του πρωτοτύπου όπου θα πάει η Citroen στην έκθεση της Γενεύης και μας δείχνει το μοντέλο παραγωγής που θα αντικαταστήσει το C3 Picasso, βλέπουμε σήμερα τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του μοντέλου.

Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με την γαλλική εταιρία να το μετατρέπει από MPV σε crossover, όπως επιτάσσει η αγορά, και θα τοποθετηθεί απέναντι από τα μοντέλα της κατηγορίας του Nissan Juke και των υπολοίπων αυτοκινήτων της.

Η έκδοση παραγωγής θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2018, και σχεδιαστικά θα χάσει αρκετά από τα φουτουριστικά στοιχεία του concept, αλλά θα διατηρήσει τα στοιχεία που φέρει το C3. Ομοίως και στο εσωτερικό, η μινιμαλιστική σχεδίαση, το πολυλειτουργικό τιμόνι και ευρύχωρη καμπίνα του C3, θα υπάρχει και εδώ. Τέλος, το Citroen C3 Picasso θα φέρει Airbumps για την προστασία του σώματος σε συγκρούσεις με χαμηλές ταχύτητες, ενώ από πλευράς κινητήρων θα δανείζεται τους κινητήρες του C3, ενώ είναι πιθανό ότι θα εξοπλίζεται με το σύστημα Grip Control που παρέχει επιπλέον πρόσφυση όταν οι συνθήκες το απαιτούν.