Οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατά καιρούς συνεργάζονται με διάσημες ωρολογοποιίες προκειμένου να παρουσιάσουν ειδικές εκδόσεις ρολογιών, με τις Jaguar και Land Rover να συνεργάζονται με τις Bremont και Zenith.

Η Jaguar και η Bremont παρουσίασαν μια νέα σειρά ρολογιών. Ανάμεσά τους και ένα ρολόι διαμέτρου 43 χιλιοστών που αντλεί έμπνευση από τις “νέες” Lightweight E-Type. Όπως οι “ελαφριές” E-Type, έτσι και το ρολόι θα κατασκευαστεί σε μόλις 6 μονάδες και θα προσφέρονται αποκλειστικά στους κατόχους των συγκεκριμένων E-Type.

Κάθε ρολόι έχει σειριακό αριθμό που αντιστοιχεί στον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου και το καντράν έχει σχεδιαστεί να μοιάζει στο ταμπλό της E-Type. Το ίδιο ισχύει και για τα λουράκια, με τα ρολόγια να είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Στο πίσω μέρος είναι ορατός ο μηχανισμός, με τον σχεδιασμό του να μοιάζει με το κλασικό τιμόνι της E-Type, ενώ η εξωτερική στεφάνη είναι κατασκευασμένη από πραγματικό ξύλο. Μην ρωτήσεις την τιμή του. Άστο καλύτερα. Η Bremont προσφέρει και άλλα ρολόγια εμπνευσμένα από τα μοντέλα της Jaguar, με τις τιμές τους να είναι πιο “συμβατικές” και να κυμαίνονται μεταξύ 4.000 και 10.000 ευρώ.

Επίσης η Zenith συνεργάστηκε με την Land Rover και μας δείχνει ένα ρολόι εμπνευσμένο από το Range Rover που κάνει χρήση αλουμινίου και δέρματος.