8 ξεχωριστές παρουσιάσεις μονοθεσίων της Formula 1!

Σχετικά άρθρα

Παλιότερα, η τρέλα πήγαινε ασορτί με την Formula 1 και ο ομάδες, για να τραβήξουν τα βλέμματα του φίλου του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έδιναν ιδιαίτερη σημασία στο πώς, αλλά και το πού θα παρουσιάσουν το νέο μονοθέσιό τους.

Σήμερα, η τακτική “απλά μαζεύω τους δημοσιογράφους και οι χαρούμενοι οδηγοί μου τραβάνε το σεντόνι για τα αποκαλυπτήρια” είναι πιο συνηθισμένη από ποτέ, στο παρόν άρθρο θα δούμε οχτώ ξεχωριστές παρουσιάσεις μονοθεσίων της Formula 1 που ξέφυγαν από τα τετριμμένα, ξεκινώντας χρονολογικά από την πιο παλιά.

1997, ΜcLaren MP4/12

Αν είσαι παιδί των ’90s, σίγουρα θα έβλεπες MTV. Στην pop σκηνή της εποχής κυριαρχούσαν δύο ονόματα, Spice Girls και Backstreet Boys. Το 1997, σηματοδοτούσε ένα νέο ξεκίνημα για την McLaren η οποία εγκατέλειπε το ερυθρόλευκο των μονοθεσίων της για χάρη του ασημί/μαύρου του νέου βασικού χορηγού της, της West. Στο Alexandra Palace του Λονδίνου, η ομάδα από το Woking προσκάλεσε τη hot πεντάδα των Spice Girls για να δώσει ακόμη περισσότερη λάμψη στα αποκαλυπτήρια της MP4/12.

1999, BAR Supertec

To τέλος του 1997 βρήκε την ιστορική ομάδα του Ken Tyrrell να έχει εξαγοραστεί από την BAR (British American Racing) το 1998 θα βλέπαμε για τελευταία φορά το όνομα “Τyrrell” στα μονοθέσια και ένα χρόνο μετά, η νέα ομάδα πλέον θα παρουσιάσει στο κοινό το μονοθέσιο που θα συμμετείχε με τους αναιμικούς V10 της Supertec.

Εδώ, όμως, υπάρχει ένα πρόβλημα. Η British American Tobacco (BAT), ως κύριος μέτοχος της ομάδας, είχε υπό την σκέπη της την Lucky Strike (ελπίζω να θυμάσαι το Suzuki RGV 500 του Kevin Schwantz στα χρώματά της) και την 555, το μπλε της οποίας ήταν βαμμένα τα Scoobies που “οργίαζαν” στο WRC. Στα κεντρικά της ομάδας στο Brackley, οι Jacques Villeneuve και Ricardo Zonda ήταν έτοιμοι να παρουσιάσουν… δύο διαφορετικά, σε χρωματισμούς, μονοθέσια! Όπως καταλαβαίνεις, η έκπληξη ήταν μεγάλη, αλλά η FIA δεν μπορούσε να αφήσει μια ομάδα να συμμετέχει με δύο διαφορετικά μονοθέσια, αφού οι κανονισμοί έθεταν ρητώς ότι θα πρέπει να είναι οπτικά ίδια.

Παρά τις διαφωνίες της BAR και υπό το φόβο της απαγόρευσης συμμετοχής στο πρωτάθλημα του 1999, η BAR βρήκε έναν ιδιοφυή τρόπο να προσπεράσει τα εμπόδια. Και εγένετο αυτό το ιδιαίτερο livery!

2001, Benetton B201

Όταν είσαι ομάδα με στυλ, θα παρουσιάσεις αναλόγως και το μονοθέσιό σου. 16 χρόνια πριν, στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, η Benetton B201, με το χαρακτηριστικό μπλε της, δέσποζε στην ιστορική ιταλική πλατεία.

“Fisico”, Button, ο νεαρός Webber και ο αμούστακος Alonso πόζαραν με περηφάνια πλάι στο μονοθέσιο. Η “γάτα” της Formula 1, Flavio Briatore έκανε πάλι το θαύμα του.

2004, Sauber C23

Τις Sugababes τις θυμάσαι; Στη μαγευτική πόλη του Salzburg, έδρα της Red Bull, ενός από τους βασικούς χορηγούς της ελβετικής ομάδας, το βρετανικό τρίο συνόδευσε με τις pop επιτυχίες του την παρουσίαση της C23. Πάλι συναντάμε τον Fisichella, team mate του ο ανερχόμενος τότε Βραζιλιάνος Felipe Massa.

2005, Jordan EJ15

Φλεβάρης 2005. Στην Κόκκινη Πλατεία της ρωσικής πρωτεύουσας, ένα κίτρινο μονοθέσιο έκανε την εμφάνισή του, με τη συνοδεία μουσικής. Ο Eddie Jordan παρουσίαζε για τελευταία φορά μονοθέσιο της ομάδας που έφερε το όνομά του, αφού, στις αρχές εκείνης της χρονιάς, ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης πούλησε την ομάδα του στην πολυεθνική της Midland του Ρώσου Alexander Shnaider.H συνέχεια γνωστή, με την Jordan F1 Team να αποτελεί παρελθόν στο τέλος του 2005, δίνοντας τη θέση της στην MF1 Racing.

Την ημέρα της παρουσίασης πάντως, οι Tiago Monteiro και ο Ινδός Narain Karthikeyan θα παρακαλούσαν να τελειώσει η σεμνή τελετή και να πάνε κάπου πιο ζεστά…

2005 , Τoyota TF105

Μένουμε στο 2005 και μεταφερόμαστε στην Ιβηρική χερσόνησο και στη χώρα των ταυρομάχων. Η Toyota, σίγουρα μια από τις μεγάλες αποτυχίες στην ιστορία της F1, αναζητούσε εναγωνίως να δώσει το στίγμα της στο πρωτάθλημα, μετά από 3 χρόνια εμπλοκής της.

Στη Βαρκελώνη και στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Estacio de Franca επέλεξαν οι Ιάπωνες να παρουσιάσουν την TF105, με το Jarno Trulli αγωνίζεται για δεύτερη χρονιά με την ομάδα και τον Ralf Schumacher να παίρνει μεταγραφή από τη Williams.

And here comes the Trulli train!!!

2007, Honda RA107

Οικολογία και Formula 1. Σύντομο ανέκδοτο, αλλά πάμε παρακάτω. Η Honda, θέλοντας να διαφημίσει το περιβόητο “earth dream” της και να ευαισθητοποιήσει (;) τους φιλάθλους, παρουσίασε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ένα ιδιαίτερο σε χρωματισμούς μονοθέσιο.

Rubens Barrichello και Jenson Button τράβηξαν την κουβέρτα, αποκαλύπτοντας ένα απ΄τα πιο παράξενα liveries στην Formula 1. H RA107, απουσία χορηγού, είχε αποτυπωμένη πάνω της τη…Γη! Το μήνυμα δεν ξέρω αν το πέρασαν οι Ιάπωνες, αλλά οι μόλις 8 βαθμοί και το γεγονός ότι τερμάτισαν πάνω από τις Super Aguri και Spyker μάλλον λένε πολλά για τη δυναμικότητα του μονοθεσίου.

2011, McLaren MP4/26

Κλείνουμε με Βερολίνο και άλλη μια πλατεία, αυτής της Potsdamer Platz. Οι συγκεντρωμένοι δημοσιογράφοι και οι φίλοι της McLaren περίμεναν εναγωνίως την παρουσίαση της MP4/26. Μονοθέσιο περίμεναν, μονοθέσιο δεν έβλεπαν. Έλα όμως που τα γατόνια της βρετανικής ομάδας έκαναν την έκπληξη! Οι οδηγοί της Lewis Hamilton και Jenson Button, μαζί με μερικούς μηχανικούς, “συναρμολόγησαν” μπροστά στα μάτια των παρευρισκομένων την MP4/26, καθιστώντας ίσως την πιο παράξενη, αλλά και συγχρόνως πιο εντυπωσιακή παρουσίαση μονοθεσίου!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...