Η McLaren ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την British American Tobacco (BAT) για την σεζόν του 2019. Η British American Tobacco έχει προηγούμενη εμπειρία με την Formula 1, μιας και από το 1999 έως και το 2004 συμμετείχε στην Formula 1 με την δική της ομάδα, την British American Racing, προτού την αναλάβει η Honda.

Με την συνεργασία αυτή, η McLaren γίνεται η δεύτερη ομάδα μετά την Ferrari, που συνεργάζεται ξανά με μια εταιρία προϊόντων καπνού. Η Ferrari ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο πως τα μονοθέσια της θα φέρουν τα λογότυπα του Mission Winnow της Philip Morris. Με αυτό η εταιρία θέλει να απομακρυνθεί από τον καπνό και να εισάγει νέες τεχνολογίες στο χώρο. Η Philip Morris θέλει να αναπτύξει καινοτόμες τεχνολογίες για ένα μέλλον χωρίς καπνό.

Με τις απαγορεύσεις τσιγάρων να έχουν απαγορευτεί από την Formula 1 το 2008, μένει να δούμε ποιον τρόπο θα επιλέξει η BAT να διαφημιστεί πάνω στο νέο μονοθέσιο της McLaren.

Η ανακοίνωση της McLaren αναφέρει πως η συμφωνία της με την BAT θα επεκταθεί και στην McLaren Applied Technologies, με τις εταιρίες να συνεργάζονται σε τομείς όπως η τεχνολογία μπαταριών και τα προηγμένα υλικά.