Η Ένωση Προστασίας καταναλωτών της Αυστραλίας προχώρησε σε μήνυση κατά της Audi Αυστραλίας, επειδή πούλησε περισσότερα από 12.000 αυτοκίνητα στη χώρα που διέθεταν το παράνομο λογισμικό. Η ACCC (Australian Competition and Consumer Commission) ισχυρίζεται πως η Audi AG και η Audi Αυστραλίας παραπλάνησαν τους καταναλωτές με ψευδείς διαφημίσεις σχετικά με την καθαρότητα των συγκεκριμένων πετρελαιοκίνητων μοντέλων, σε ότι έχει να κάνει με τις παραγόμενες εκπομπές ρύπων των κινητήρων τους.

Η ACCC ζητά από την Audi αποζημιώσεις, διορθωτικές διαφημίσεις αλλά και περισσότερη ενημέρωση του κοινού, ώστε αυτό να γνωρίσει τις πραγματικές εκπομπές ρύπων των μοντέλων που επηρεάζονται από το Dieselgate. Η μήνυση αυτή έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες που έχει λάβει σε όλο τον κόσμο το VW Group, λόγω του σκανδάλου χειραγώγησης των εκπομπών σε 11 εκατομμύρια diesel μοντέλα της που εξοπλιζόταν με το παράνομο λογισμικό.

  • SAMURAI-66

    Οπως ακριβως ειχα παρατηρησει χθες στο αρθρο για την πιθανη συνεργασια που απερριφθη απο την vw σε σχεση με την fca οτι το γερμανικο group εξακολουθει να εχει σοβαροτατα προβληματα λογω dieselgate που δεν εχουν τελος οποτε ουτε στο ελαχιστο δεν ειναι στης προθεσεις του να βρεθει σε…γαμου κοινωνια με τον οποιο εταιρο οταν τα δισεκατομμυρια που τρεχουν σε υποχρεωσης αποζημιωσης και δικαστηρια που πρεπει να καταβαλλει ειναι πολλα.
    Αυτο και σαν απαντηση στον ανοητο που χθες τολμησε χωρις να εχει ιδεα να με κατηγορησει για παραπληροφορηση χωρις να γνωριζει η να εχει διαβασει τα γεγονοτα οπως εχουν που εγω δυστυχως για τον ιδιο εχω αναγνωση μερες πριν τολμησω να κανω γνωστες τη αποψεις μου.
    Ετσι για να βαλουμε τα πραγματα στην θεση τους με τους διαφορους ανεγκεφαλους σαχλαμαρες του πληκτρολογιου και την παρεα τους!