6 οδηγοί του DTM driftάρουν σε μια παγωμένη λίμνη της Σουηδίας!

Σχετικά άρθρα

Με την έναρξη του πρωταθλήματος του DTM να απέχει κάτι λιγότερο από δύο μήνες, οι Lucas Auer, Maro Engel (Mercedes), o δις πρωταθλητής Marco Wittmann με τον Augusto Farfus (BMW) και οι Rene Rast και Jamie Green (Audi) βρέθηκαν στη λίμνη Renudden, κοντά στη σουηδική πόλη του Arvidsjaur για το Ice Challenge 2017.

Τι εστί, όμως, Ice Challenge; Οι έξι προαναφερθέντες οδηγοί οδήγησαν σε μία κατάλληλα διαμορφωμένη διαδρομή τις πολιτικές εκδόσεις των Μ4, C 63 S AMG Coupe και του νέου S5 Sportback στο ειδυλλιακό, παγωμένο τοπίο και είχαν να αντιμετωπίσουν το χιόνι και τον πάγο. Οι οδηγοί θα οδηγούσαν και τα τρία αυτοκίνητα και αμέσως οι διαφορές ανάμεσα στο τετρακίνητο Audi και στις πισωκίνητες BMW και Mercedes ήταν εμφανείς. Στόχος ήταν, εκτός από το να φέρουν τα αυτοκίνητα στα όριά τους, να σημειώσουν και τον πιο γρήγορο χρόνο σε μια “head to head” μονομαχία.

Συνήθως, οδηγώ αυτοκίνητα με τετρακίνηση, αλλά για τις ανάγκες της δοκιμασίας, έπρεπε να οδηγήσω και πισωκίνητο (Mercedes). Το κράτημα διαφέρει από το αντίστοιχο του S5 Sportback και μου πήρε λίγο χρόνο να φέρω την C 63 AMG Coupe στα όριά της. Αλλά, πραγματικά, το διασκέδασα!

Ο πρωταθλητής Wittmann ερχόταν με φόρα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον τελευταίο αγώνα του 2016 στο Hockenheim και ήταν αυτός που αναδείχθηκε ο νικητής του Ice Challenge 2017. Στον τελικό, ο Γερμανός επικράτησε του ομοεθνή του Engel, αφού οι δύο οδηγοί έπρεπε να συμπληρώσουν πέντε γύρους ο καθένας και με τα τρία αυτοκίνητα.

Το Audi ήταν κάτι ξένο για εμάς. Μετά, γνωρίζοντας σαν την παλάμη του χεριού την M4, κατάφερα να πάρω το μέγιστο από αυτήν και με τη νίκη αυτή, θα ξεκινήσω με αυτοπεποίθηση τη νέα χρονιά. Το χειμερινό διάλειμμα ήταν αρκετά μεγάλο, τα τεστ δοκιμών έχουν ήδη αρχίσει και ανυπομονώ να βρεθώ στον εναρκτήριο αγώνα του Hockenheim.

Οι 18 πλέον οδηγοί ήδη ετοιμάζονται για το δεύτερο, επίσημο τεστ δοκιμών που θα λάβει χώρα στην ιταλική πίστα της Vallelunga από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου.

ΠηγήDTM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...