DTM 2017: H Audi ανακοίνωσε τους οδηγούς της

Σχετικά άρθρα

15349536_10154885023551151_2735209750792795888_n

Μετά την BMW, ήταν η σειρά της Audi να ανακοινώσει τους έξι οδηγούς της για το πρωτάθλημα του DTM του 2017. Δύο τα νέα πρόσωπα στο line up της γερμανικής εταιρείας, με τον Loic Duval και τον Rene Rast να αντικαθιστούν τους Adrien Tambay και Miguel Molina.

Όπως είδαμε χθες, άξιζε η αναμονή εκ μέρους του 34-χρονου Γάλλου και πρώην οδηγού της Audi στο WEC για μια θέση στο προσεχές πρωτάθλημα και ο αναπληρωματικός οδηγός της εταιρείας στο DTM Rast να ανταμείβεται για τη συνολική προσφορά του όποτε κλήθηκε να αντικαταστήσει οδηγό της Audi σε αγώνα του DTM. Ο Γαλλος έρχεται με φόρα από το WEC, καθώς συμμετείχε με την Audi από το 2012 έως και φέτος στο πρωτάθλημα , κερδίζοντας παράλληλα τον περίφημο αγώνα αντοχής του Le Mans το 2013 και την ίδια χρονιά κατέκτησε και το πρωτάθλημα του WEC. Επίσης, έχει αγωνιστεί στη Formula E και έχει κατακτήσει το ιαπωνικό πρωτάθλημα Super GT με τη Honda το 2010.

161212-duval
Ο Loic Duval

Ο 30-χρονος Γερμανός Rast μπορεί να είναι σχετικά άγνωστος στο ευρύ κοινό, αλλά είναι ένας από τους πιο πετυχημένους οδηγούς πρωταθλημάτων GT παγκοσμίως. Αγωνίζεται με την Audi από το 2011 και φέτος αντικατέστησε τους Tambay και Ekström σε τρεις αγώνες, κερδίζοντας μάλιστα τους πρώτους βαθμούς του στο DTM (6η θέση) στον αγώνα του Hockenheim, δείχνοντας πολύ καλά δείγματα προσαρμογής στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος και της οδήγησης του RS 5 DTM.

161212-rast
O Rene Rast

Γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό ότι ο Mortara αποτέλεσε το μεταγραφικό απόκτημα της Mercedes, ο Timo Scheider έριξε αυλαία στην πολυετή καριέρα του στο DTM, κι έτσι οι Ekström, Müller, Green, Rockenfeller, Tambay και Μolina ήταν οι έξι εναπομείναντες οδηγοί. Η Audi συνεχίζει για το 2017 με δύο πρώην πρωταθλητές (Ekström και Rockenfeller), το μεγάλο ατού και ιδιαίτερα φορμαρισμένο, Jamie Green, τον πολύ σταθερό και ανερχόμενο Nico Müller και τους δύο, προαναφερθέντες καινούριους οδηγούς.

Ας δούμε τι ανέφερε ο επικεφαλής της Audi στο DTM, Dieter Gass, για τους έξι οδηγούς που θα στελεχώσουν την γερμανική ομάδα:

Έχουμε στην ομάδα μας δύο πρωταθλητές, τον Mattias και τον Mike, που τους θεωρώ ως τα φαβορί για τον τίτλο για το 2017, όχι μόνο λόγω των νέων κανονισμών και ελαστικών. Χωρίς αμφιβολία, ο Jamie είναι ένας απ΄τους καλύτερους διεκδικητές του τίτλου κι ο Nico μας έχει πείσει με την σταθερότητά του σε καλές επιδόσεις και με την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα. Ο Rene, όχι μόνο κατάφερε να αντεπεξέλθει στις συνθήκες ενός σκληρού αγώνα, όπως αυτός στο Hockenheim, αλλά μας έδειξε ότι θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα. Ο Loic, ένας από τους καλύτερους οδηγούς στο αγωνιστικό μας πρόγραμμα του Le Mans, ενσωματώθηκε στην ομάδα μας στo DTM.

Είμαι πεπεισμένος ότι είμαστε στην κορυφή με αυτό το line up για το 2017 και έχουμε έξι φοβερούς χαρακτήρες στην ομάδα μας.

15439972_10154885023671151_2822468637489796786_n

Ο πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Audi Motorsport, Dr Wolfgang Ullrich, θέλησε να ευχαριστήσει και τους τέσσερις αποχωρήσαντες οδηγούς για τη συνολική τους προσφορά στην Audi:

Ευχαριστώ τους Timo, Adrien, Edoardo και Miguel για όλα αυτά τα χρόνια μαζί στο DTM και εύχομαι τα καλύτερα για αυτούς στο μέλλον. Η συνεργασία μας ήταν καλή και πανηγυρίσαμε μαζί πολλές επιτυχίες. Συνεπώς, το να λέμε αντίο σε καθέναν ξεχωριστά, ήταν πολύ δύσκολο.

Bonus: Δες τις καλύτερες στιγμές της Audi από το πρωτάθλημα του 2016.

ΠηγήDTM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin παρουσιάζει τη νέα Vantage GT4

Δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της ανανεωμένες Vantage και Vantage GT3, η Aston Martin αποκάλυψε σήμερα την αντίστοιχη GT4 αγωνιστική έκδοση του μοντέλου. Αυτή είναι...

Ford: Σε καλό δρόμο οι εργασίες με την Red Bull

Η Ford Performance προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με τις αγωνιστικές της δραστηριότητες. Αρχικά μίλησε για την επιστροφή της στη Formula 1, με...

Το πρώτο τρέιλερ της σειράς του Netflix για το NASCAR

Το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της σειράς ντοκιμαντέρ που έχει ετοιμάσει για πρωτάθλημα του NASCAR, το οποίο είναι το πιο δημοφιλές...
Autoblog.gr