Πρόστιμα για 2,2 εκατ. ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ οχήματα

Σχετικά άρθρα


Έπειτα από δύο χρόνια καθυστέρησης ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης για τον εντοπισμό όσων δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ και τα έχουν ανασφάλιστα.

Έτσι θα σταλθούν ειδοποιητήρια με πρόστιμα σε πάνω από 1,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ και 1 εκατομμύριο μοτοσυκλέτες. Η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης αφορούσε τους ιδιοκτήτες ΙΧ με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μετά την 1/1/1996, ενώ οι ιδιοκτήτες παλαιότερων οχημάτων φαίνεται πως στάθηκαν τυχεροί και θα καθυστερήσει η αποστολή προστίμων.

Όσον αφορά στα πρόστιμα, για τη μη πληρωμή ΚΤΕΟ είναι στα 150 ευρώ και το ειδοποιητήριο θα καταφθάσει μέσω Taxis. Από την άλλη, στην περίπτωση των ανασφάλιστων, το πρόστιμο είναι 250 ευρώ και στους ιδιοκτήτες των οχημάτων θα δοθεί χρονικό περιθώριο μόλις οκτώ ημερών για να το πληρώσουν, αλλιώς αυτό θα διπλασιαστεί, θα φτάσει δηλαδή στα 500 ευρώ.

Το 13%-14% των οχημάτων στην Ελλάδα κυκλοφορούν ανασφάλιστα

Σύμφωνα με την διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος Μαργαρίτα Αντωνάκη, το 13-14% των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι ανασφάλιστα.

Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, αν κάποιος δεν μπορεί να ασφαλίσει το όχημά του, θα πρέπει να καταθέσει τις πινακίδες του. Σίγουρα μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα που μας απειλούν καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους,

είπε η κ. Αντωνάκη και σημειώνει ότι η οικονομική κρίση είναι σίγουρα ένας παράγοντας που επηρεάζει τις επιλογές των πολιτών σε ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλισή τους, αλλά παράλληλα εντείνει και τον ανταγωνισμό των ασφαλιστικών εταιριών, που προκειμένου να ανταποκριθούν στην τρέχουσα δύσκολη οικονομική κατάσταση, οι ασφαλιστικές εταιρίες προσαρμόζουν τα προγράμματα και τις καλύψεις που προσφέρουν.

Η κ. Αντωνάκη αναφέρει επίσης πως έχει ολοκληρωθεί η προσαρμογή των ηλεκτρονικών συστημάτων των ασφαλιστικών εταιριών για την εφαρμογή της διαδικασίας ηλεκτρονικού ελέγχου της κυκλοφορίας ανασφάλιστων οχημάτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα. Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Aλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα όσα οχήματα...