Ο George “Geohot” Hotz ανακοίνωσε τα σχέδιά του για το μέλλον της Comma.ai, αλλά και ένα νέο εξάρτημα, το Panda, που έχει σκοπό να παρέχει δωρεάν. To Panda είναι ένα μικρό εξάρτημα με θύρες ODB2 και USB, καθώς και έναν επεξεργαστή 32-bit, Wi-Fi συνδεσιμότητα, και φορτιστή 4Α. Ο σκοπός της συσκευής είναι να διαβάζει δεδομένα από το αυτοκίνητο σε πραγματικό χρόνο, όπως ροπή, ταχύτητα ανά τροχό, γωνίες στροφής και πολλά άλλα.

Γιατί το δίνει δωρεάν; Διότι του δίνεις πίσω αυτά τα δεδομένα από το αυτοκίνητό σου και τη χρήση που κάνεις! Το επιχειρηματικό μέλλον επομένως της Comma.ai βασίζεται πλέον στην αξιοποίηση αυτών των δεδομένων όπου σε συνδυασμό με δεδομένα από GPS θα μπορεί να γνωρίζει τη συμπεριφορά κάθε οδηγού. Ο Hotz θα διαθέτει τα δεδομένα αυτά προς αγορά μέσω της νέας υπηρεσίας Comma Premium με κόστος $24 το μήνα.

Με αυτό το τρόπο ο Hotz παραδέχτηκε ότι το μέλλον της Comma.ai είναι στο να αντικαταστήσει το λειτουργικό στα αυτόνομα αυτοκίνητα, δίνοντας έτσι νέες διαστάσεις στο θέμα που προέκυψε με την ακύρωση της παραγγελίας του για το Tesla Model S.