Ο George Hotz ακύρωσε την παραγγελία του Tesla Model S

Σχετικά άρθρα

Αν το όνομα George Hotz σου θυμίζει κάτι αλλά δεν μπορείς να θυμηθείς ακριβώς τι, επίτρεψέ μου να σε βοηθήσω: πρόκειται για τον geohot, τον hacker που “έσπασε” πρώτος το iPhone πρώτης γενιάς, και το PlayStation 3 της Sony, αλλά και τον άνθρωπο πίσω από την comma.ai με το λογισμικό ανοιχτού κώδικα για αυτόνομα αυτοκίνητα.

Ο Hotz λοιπόν αποφάσισε να παραγγείλει το Tesla Model S 60 με το Autopilot 2.0 και τους αισθητήρες HW2, μέχρι που όλα άλλαξαν όταν δέχτηκε ένα τηλέφωνο από το νομικό τμήμα της εταιρίας λίγο πριν παραλάβει το αυτοκίνητο. Αυτό που του είπαν στο τηλέφωνο πρακτικά είναι:

Να σου θυμίσουμε ότι η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας είναι έγκλημα

το οποίο ο Hotz εξέλαβε ως απειλή. Ο Hotz ακύρωσε τη παραγγελία του δηλώνοντας:

Φοβάμαι τη στοχοποίηση από μια εταιρία που έχει ασφαλή πρόσβαση (SSH access) σε όλα της τα αυτοκίνητα.

Τι συνέβη; Σίγουρα κανείς δε ξέρει τι πραγματικά έγινε, αλλά αυτό που μπορεί κανείς να φανταστεί είναι ότι ο Hotz σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει το Model S για να πειραματιστεί με το comma.ai και το AutoPilot 2.0 αξιοποιώντας καλύτερα τις δυνατότητες του αυτοκινήτου σε σχέση με ότι έχει καταφέρει η Tesla μέχρι τώρα. Στην ιστορία μπορεί να προστεθεί και το γεγονός ότι ο ίδιος ο Elon Musk πρόσφατα πρόσφερε στον George Holtz ένα δελεαστικότατο μπόνους πολλών εκατομμυρίων για να δεχτεί μια θέση εργασίας στη Tesla την οποία απέρριψε.

Σίγουρα τις επόμενες μέρες θα μάθουμε περισσότερα για τη πιπεράτη αυτή περιπέτεια που ίσως μείνει γραμμένη στις σελίδες της ιστορίας των αυτόνομων αυτοκινήτων.

ΠηγήElectrek

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...