Ορισμένοι ιδιοκτήτες Mustang Shelby GT350 προχώρησαν σε μήνυση κατά της Ford, κατηγορώντας την εταιρία για υπερθέρμανση των κιβωτίων ταχυτήτων και των διαφορικών των μοντέλων τους όταν κινούνται σε υψηλές ταχύτητες για περισσότερα από 15 λεπτά, κυρίως σε χρήση εντός πίστας. Η υπερθέρμανση αυτή βάζει τα αυτοκίνητα σε ασφαλή λειτουργία (Limp Mode), με τους ιδιοκτήτες να υποστηρίζουν πως τα μοντέλα τους δεν διαθέτουν ψυγεία διαφορικού και κιβωτίου ταχυτήτων, όπως θα έπρεπε να είχαν από την στιγμή που η Ford τα διαφημίζει ως οχήματα για χρήση εντός πίστας – track-ready.

Στην μήνυσή τους οι ιδιοκτήτες υποστηρίζουν πως το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα μπαίνουν σε ασφαλή λειτουργία, μειώνοντας τις στροφές του κινητήρα, αναγκάζοντας το αυτοκίνητο να κινείται σε ρυθμούς χελώνας, θέτουν τους επιβάτες τους σε κίνδυνο ατυχήματος. Το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την υπόθεση ζητά από την Ford να επιστρέψει στους πελάτες του όλο το ποσό αγοράς του οχήματος, επιπλέον χρήματα για αποζημιώσεις, όπως επίσης και ασφαλιστικά μέτρα για όλα τα επηρεαζόμενα οχήματα.

 • gv

  ωπα μετά τη chevrolet τώρα και η ford έκανε γκελα?
  αν έχουν δίκιο οι άνθρωποι ελπίζω να λυθεί το ζήτημα γιατί είναι κρίμα για τέτοια αυτοκίνητα και δε τιμάει την εταιρεία..

 • Smartass

  Έτσι στο καρφί χωρίς αναισθητικό!!
  :D

 • Anonymous

  Ολα αυτα δεν μας τα διαφημιζουν οτι δοκιμαζονται μεσα σε πιστα κατα τα διαφορα σταδια αναπτυξης ;;
  Δεν γινετε καποιος οδηγος να μην το παρατηρησε, δεν γινετε να μην εβγαλε αυτο το προβλημα στα τοσα χιλιομετρα δοκιμων !! μεχρι και στο nurburgring εχουν τρεξει !

 • Anestis Genk

  Στην Αμερική η βιομηχανία μυνήσεων καλά κρατεί, κάπως να κινηθεί το χρήμα βρε παιδιά. Ναι μεν φάουλ από την Ford, αλλά σε άλλες εποχές απλά θα του βάζαν aftermarket πραγματάκια και θα λέγαν πως “οκ στοκ ανεβάζει θερμοκρασία αν πιεστεί”

 • Akis-F1 FAN

  Μεγάλη πατάτα από τη ford να μην βάλει ψυγεία για κιβώτιο και διαφορικά σε τέτοιο αυτοκίνητο…η gt350r έχει τουλάχιστον ή και εκεί περικοπές ;

 • Mika

  Πιστευω θα προβει αμμεσα στις βελτιωσεις η Ford, και θα λυθει καπως ετσι το θεμα…
  Η πληρης επιστροφη χρηματων ειναι μαλλον ουτοπικη απαιτηση απο τους ιδιοκτητες και δυσκολα θα περασει..

 • το κουφό είναι ότι είχες να επιλέξεις μεταξύ tech package και track package (όπου έχει τα ψυγεία) αλλά δε μπορείς να τα συνδυάσεις!!!! Logistics της κολάσεως.