Η Microsoft και η Toyota επέκτειναν την συμφωνία που είχαν, με την Microsoft να δίνει στην Toyota μια σειρά από πατέντες της, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να εκμεταλλευτεί το χαρτοφυλάκιο πνευματικής ιδιοκτησίας της, προκειμένου να καταστεί βασικός πάροχος προμηθευτής τεχνολογίας των συνδεδεμένων αυτοκινήτων.

Η Toyota αποτελεί τον πρώτο συνεργάτη της Microsoft του προγράμματος αδειοδοτήσεων για συνδεδεμένα αυτοκίνητα. Ο Erich Anderson, εταιρικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τμήματος πνευματικής Ιδιοκτησίας της Microsoft δήλωσε σχετικά:

Ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες αυτοκινήτων στον κόσμο, με πλούσιο κληρονομιά στην καινοτομία και την πρωτοποριακή έρευνα και ανάπτυξη, η Toyota αποτελεί ήδη έναν αξιόλογο συνεργάτη της Microsoft μέσω του συνδεδεμένου προγράμματος Toyota και είναι “early adopter” της πνευματικής ιδιοκτησίας του Azure Advantage. Προσβλέπουμε στην επέκταση αυτής της συνεργασία μας στα συνδεδεμένα αυτοκίνητα.

Η Microsoft εδώ και καιρό επιδιώκει να πείσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να δημιουργήσουν υπηρεσίες αυτοκινήτων, σε συνέχεια του Azure, επισημαίνοντας τα χαρακτηριστικά του Azure, όπως η πλοήγηση, συντήρηση, ψυχαγωγία και αναγνώριση φωνής.

Οι εταιρείες δεν αποκάλυψαν σε ποιες πατέντες αφορά η συγκεκριμένη αδειοδότηση, ούτε για το αν η Toyota θα καταβάλλει τυχόν προμήθειες για τη χρήση αυτής της τεχνολογίας. Η Microsoft σημειώνει ότι θα βοηθήσει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων στην ενσωμάτωση τεχνολογικών λύσεων στα οχήματά τους, ενώ πριν από λίγο διάστημα έχει δηλώσει πως ενδιαφέρεται να μπει στο κομμάτι τη αυτοκίνησης με την προσφορά λύσεων λογισμικού και υπηρεσιών στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η συμφωνία με την Toyota δίνει στην ιαπωνική εταιρία πρόσβαση σε μια σουίτα τεχνολογιών για τα οχήματα που περιλαμβάνει ένα λειτουργικό σύστημα, σύστημα αναγνώρισης φωνής, σύστημα ελέγχου μέσω gestures (χειρονομιών), τεχνητή νοημοσύνη και εργαλεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Η συμφωνία δεν είναι αποκλειστική με την Microsoft να δηλώνει πως θέλει να συνεργαστεί με επιπλέον αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Harman έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό πως θα ενσωματώσει το Office 365 στα μελλοντικά συστήματα infotainment, ενώ η BMW και η Nissan έχουν κάνει γνωστό πως θα ενσωματώσουν την Cortana στα αυτοκίνητά τους.