Αν δεν γνωρίζεις, η Magna Steyr είναι ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων με έδρα το Γκρατς της Αυστρίας, εκεί όπου βρίσκεται η μονάδα παραγωγής της. Είναι υπεύθυνη για την συναρμολόγηση διάφορων οχήματα της Daimler και της BMW -θα κατασκευάζει μέρος της παραγωγής της νέας Σειράς 5, ενώ κατασκευάζει ήδη την Mercedes G-Class. Επίσης θα αναλάβει την παραγωγή της Jaguar E-Pace αλλά και των νέων BMW Z4/Toyota Supra από τον επόμενο χρόνο. Φτάνοντας κοντά στο peak της δυναμικότητας, τον τελευταίο καιρό εξέταζε που θα ανοίξει το νέο της εργοστάσιο.

Έτσι, μετά την αξιολόγηση των διάφορων επιλογών της, σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενο δήλωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, η Magna είναι πολύ κοντά στο να ανοίξει τη νέα της εγκατάσταση στην Σλοβενία. Η εταιρία φέρεται να έχει ήδη υποβάλει σχέδιο που δείχνει επενδύσεις ύψους 1,24 δις ευρώ στη χώρα.

Η προτεινόμενη επένδυση θα δημιουργήσει περίπου 6.000 θέσεις εργασίας και θα διατεθεί σε τέσσερις φάσεις, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα γνωστό, ούτε από την Magna ούτε από τη σλοβενική κυβέρνηση, πότε θα ληφθεί η τελική απόφαση.