Ναι, αλήθεια! Οι δύο συγκεκριμένες φωτογραφίες μας δείχνουν τη νέα (JL) γενιά του Jeep Wrangler, το οποίο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση του Los Angeles. Αν με ρωτάς ποιες είναι οι εμφανισιακά διαφορές με την σημερινή (JK) γενιά, η απάντηση είναι δύσκολη καθώς η αμερικάνικη εταιρία επέλεξε να μην πειράξει σημαντικά το θρυλικό σχέδιο του off-road μοντέλου της.

Έτσι, ο σχεδιασμός του νέου Wrangler παραμένει πιστός σε αυτόν του σημερινού μοντέλου, διαθέτοντας τις απαραίτητες αλλαγές φρεσκάδας. Το εικονιζόμενο φέρεται να είναι το Jeep Wrangler Unlimited Rubicon, την κορυφαία έκδοση της γκάμας του μοντέλου, με την διαρροή να έρχεται από το JL Wrangler Forum, με τα φωτιστικά σώματα να είναι τοποθετημένα στα άκρα της κλασικής μάσκας, ενώ στα φτερά συναντάμε LED φώτα ημέρας.

Θα συνεχίσει να βασίζεται σε πλαίσιο τύπου σκάλας, να φορά άκαμπτους άξονες εμπρός-πίσω, με τις spy φωτογραφίες που έχουμε δει να δείχνουν ότι φυσικά θα έχει τον χαρακτηριστικό “τετράγωνο” σχεδιασμό ως φόρο τιμής στο αρχέτυπο Willys MB. Από αλουμίνιο θα είναι κατασκευασμένο το καπό και οι πόρτες. Επίσης, για λόγους μείωσης της κατανάλωσης, θα γίνεται χρήση χάλυβα υψηλής ή υπέρ υψηλής αντοχής στο πλαίσιο, για μικρότερο βάρος και μεγαλύτερη ακαμψία.

Το νέο Wrangler θα είναι μεγαλύτερο από τη τωρινή γενιά, προσφέροντας περισσότερο χώρο για τους επιβάτες, και μηχανικά η FCA ετοιμάζει έναν νέο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα, με κωδική ονομασία Hurricane, χωρητικότητας 2 λίτρων και διαθέτει άμεσο ψεκασμό και μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων, με την απόδοση του να φτάνει τα 300 άλογα.

Χάρη στην εκτενή χρήση αλουμινίου, καθώς και του 8-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, θα καταναλώνει σαφώς λιγότερο καύσιμο από τον υπάρχοντα 3,6-λίτρων V6 Pentastar, απόδοσης 285 ίππων και 353 Nm ροπής. Για πρώτη φορά στην Αμερικάνικη αγορά θα προσφέρεται και με diesel κινητήρα, ενώ αργότερα ίσως αποκτήσει και έναν υβριδικό.

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο στο εργοστάσιο του Τολέδο στο Οχάιο, έτσι ώστε τα πρώτα μοντέλα να βρίσκονται στις αντιπροσωπείες από τις αρχές του 2018.

Για λίγο διάστημα, η νέα γενιά του Wrangler θα πωλείται παράλληλα με την παλιά, με το Wrangler pickup να κυκλοφορήσει στην αγορά προς τα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 2019.