Πριν περίπου έξι μήνες, η Jeep παρουσίασε τη νέα γενιά (JL) Wrangler και παρότι στην Αμερική έχει ήδη ξεκινήσει η εμπορική του πορεία, η αμερικάνικη εταιρία είχε δηλώσει ότι διατηρήσει την παραγωγή της προηγούμενης γενιάς έως ότου καλυφθεί η ζήτηση του.

Η Jeep ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκληρώθηκε η παραγωγή του μοντέλου (JK) στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Toledo, του Ohio των Η.Π.Α., τρεις εβδομάδες αργότερα απ’ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί.Η προηγούμενη γενιά (JK) του Wrangler έμεινε στην παραγωγή για 12 χρόνια και πούλησε περίπου 2,1 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως, καθιστώντας την ένα από τα πιο επιτυχημένα Jeep στην ιστορία της εταιρίας.

Πλέον στο εργοστάσιο θα γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις, ώστε αυτό να προετοιμαστεί για την παραγωγή του pickup που θα βασίζεται στο Wrangler και θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στο έτος.

Η παραγωγή του νέου Wrangler αυξάνει την συνολική παραγωγή του μοντέλου κατά 60.000 μονάδες, στις περίπου 300.000 ετησίως, ενώ η προσθήκη του pickup αναμένεται να προσθέσει άλλες 100.000 σε αυτόν τον αριθμό. Πέρυσι η Jeep πούλησε πάνω από 190.000 Wranglers μόνο στην Αμερική, καθιστώντας το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο στη γκάμα της, μετά το Grand Cherokee (240.000 πωλήσεις) και μπροστά από το Cherokee (170.000 πωλήσεις).