Τον ερχόμενο Νοέμβριο η Jeep θα παρουσιάσει το νέο Wrangler. Η είδηση βγήκε από το στόμα του Sergio Marchionne, ο οποίος είπε πως η παραγωγή του θα ξεκινήσει τον ίδιο μήνα στο εργοστάσιο του Τολέδο στο Οχάιο, έτσι ώστε τα πρώτα μοντέλα να βρίσκονται στις αντιπροσωπείες από τις αρχές του 2018.

Για λίγο διάστημα, η νέα γενιά του Wrangler θα πωλείται παράλληλα με την παλιά, όπως συμπλήρωσε ο Marchionne, ο οποίος είπε πως το Wrangler pickup θα κυκλοφορήσει στην αγορά προς τα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 2019.

Ο σχεδιασμός του νέου Wrangler θα παραμείνει πιστός σε αυτόν του σημερινού μοντέλου, διαθέτοντας τις απαραίτητες αλλαγές. Θα συνεχίσει να βασίζεται σε πλαίσιο τύπου σκάλας, να φορά άκαμπτους άξονες εμπρός-πίσω, με τις spy φωτογραφίες που έχουμε δει να δείχνουν ότι φυσικά θα έχει τον χαρακτηριστικό “τετράγωνο” σχεδιασμό ως φόρο τιμής στο αρχέτυπο Willys MB, ενώ διαθέτει LED φώτα στα φτερά.

Από αλουμίνιο θα είναι κατασκευασμένο το καπό και οι πόρτες. Επίσης, για λόγους μείωσης της κατανάλωσης, θα γίνεται χρήση χάλυβα υψηλής ή υπέρ υψηλής αντοχής στο πλαίσιο, για μικρότερο βάρος και μεγαλύτερη ακαμψία.

jeep-wrangler-jl-2018-renderings-4

Το νέο Wrangler θα είναι μεγαλύτερο από τη τωρινή γενιά, προσφέροντας περισσότερο χώρο για τους επιβάτες, και μηχανικά η FCA ετοιμάζει έναν νέο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα, με κωδική ονομασία Hurricane, χωρητικότητας 2 λίτρων και διαθέτει άμεσο ψεκασμό και μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων, με την απόδοση του να φτάνει τα 300 άλογα. Χάρη στην εκτενή χρήση αλουμινίου, καθώς και του 8-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, θα καταναλώνει σαφώς λιγότερο καύσιμο από τον υπάρχοντα 3,6-λίτρων V6 Pentastar, απόδοσης 285 ίππων και 353 Nm ροπής. Για πρώτη φορά στην Αμερικάνικη αγορά θα προσφέρεται και με diesel κινητήρα, ενώ αργότερα ίσως αποκτήσει και έναν υβριδικό.