Δεν ξέρω για σένα, αλλά προσωπικά έχω το κόλλημα όταν οδηγώ να τσεκάρω, όταν πετυχαίνω νταλίκες που μεταφέρουν αυτοκίνητα, πόσο περίπου είναι το κόστος του εμπορεύματος που έχουν πάνω τους. Δεν θα μπορούσα, όμως, με τίποτα να διανοηθώ να δω 5 Aston Martin Vulcan, των οποίων το κόστος ξεπερνά τα 12 εκατ. ευρώ, από την στιγμή που η κάθε μια από τις μόλις 24 μονάδες που βγήκαν στην παραγωγή, έχοντας κάνει από την αρχή sold out, κοστίζει κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Η βρετανική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, γράφοντας έτοιμες για το ταξίδι τους σε μια πίστα κάπου στον κόσμο. Να θυμίσω,, το αυτοκίνητο απευθύνεται αποκλειστικά για χρήση εντός πίστας και βασίζεται σε ένα ανθρακονημάτινο monocoque σασί, ενώ από το ίδιο υλικό είναι κατασκευασμένο και το αμάξωμα ώστε να προσφέρει τελικά μία αναλογία ισχύος/βάρους που ξεπερνά το αντίστοιχο μέγεθος των GTE αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Η Vulcan είναι το απόλυτο “halo” μοντέλο της Aston Martin, που εκτός από εκθαμβωτικά απόκοσμη και εντυπωσιακή εμφάνιση, έχει εξαιρετικές επιδόσεις και εντός πίστας. Διαθέτει ανάρτηση τύπου pushrod με γεωμετρία anti-dive και τα αμορτισέρ είναι ρυθμιζόμενα, Multimatic Dynamic Suspension Spool Valve. Το Αγγλικό hypercar, εξοπλίζεται επίσης με αντιστρεπτικές ράβδους εμπρός και πίσω καθώς και ρυθμιζόμενα από τον οδηγό ABS και traction control.

Ο κινητήρας που κινεί το θηρίο, είναι ένας ατμοσφαιρικός, 7,0-λιτρος V12 που αποδίδει περισσότερα από 800 άλογα και συνδυάζεται με αγωνιστικό, 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο της Xtrac και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Ο άξονας μετάδοσης είναι κατασκευασμένος από ανθρακονήματα, το torque tube από μαγνήσιο, τα φρένα είναι carbon-ceramics με διάμετρο δίσκου 380 χιλιοστά εμπρός και 360 πίσω και τα αγωνιστικά ελαστικά προέρχονται από την Michelin και έχουν διάσταση 345/30/19.