Μέσα στην εβδομάδα εγκαινιάζεται το Ferrari Land στην Ισπανία, το νέο θεματικό πάρκο της Ferrari, που όπως αυτό του Abu Dhabi, διαθέτει ένα ταχύτερο τρενάκι (roller coaster). Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, κάποιοι τυχεροί απόλαυσαν μια βόλτα με το τρενάκι με έναν άνδρα να έχει τόση ατυχία, όταν ενώ το τρενάκι έπιανε τα 180 χλμ/ώρα, ένα περιστέρι έπεσε στο πρόσωπό του.

Το νέο θεματικό πάρκο της Ferrari βρίσκεται λίγο έξω από την Βαρκελώνη και εκτείνεται σε έκταση 75.000 τετραγωνικών μέτρων. Έχει πληθώρα ατραξιόν για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της Ιταλικής εταιρίας και μία από αυτές είναι και ο ταχύτερος και ψηλότερος κάθετος επιταχυντής της Ευρώπης, που θα επιταχύνει από τα 0-180 χλμ/ώρα σε μόλις 5 δευτ. Επίσης το τρενάκι φτάνει σε ύψος έως και 112 μέτρα και μπορεί και αυτό να πιάσει ταχύτητα 180 χλμ/ώρα μέσα σε 5 δευτερόλεπτα.

Επίσης έχει το πρώτο θεματικό ξενοδοχείο της Ιταλικής εταιρίας, το οποίο θα διαθέτει 250 δωμάτια, εστιατόρια και εξομοιωτή οδήγησης. Η επένδυση είναι κόστους 100 εκατομμυρίων ευρώ και βασίζεται στο γεγονός ότι το πάρκο ψυχαγωγίας PortAventura, με το οποίο θα συνεργαστεί η Ferrari, έχει ήδη 4.000.000 επισκέπτες το χρόνο, από τους οποίους το 50% είναι τουρίστες από το εξωτερικό. Η είσοδος στο πάρκο κοστίζει 60 ευρώ για τους ενήλικες και 52 ευρώ για τα παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών.

[Ευχαριστώ όλους για το tip]