Μετά το μικρό teasάρισμα, η Audi παρουσίασε σήμερα στην έκθεση της Σαγκάη το νέο της πρωτότυπο, το οποίο ονομάζει E-Tron Sportback Concept. Αυτό δεν θα παραμείνει απλά ένα concept, καθώς η Audi σκοπεύει να το βγάλει στην παραγωγή το 2019.

Όπως υποδηλώνει το όνομα του, αλλά και βλέπεις από τις φωτογραφίες, έχει ένα crossover σχεδιασμό, με έντονα coupe στοιχεία, και μας δείχνει πως θα μοιάζουν τα μελλοντικά sportback μοντέλα της εταιρίας.

Το πρωτότυπο έχει μήκος 4.900 χλστ, πλάτος 1.980 χλστ., και ύψος 1.530 χλστ., για να ολοκληρώσει το μεγάλο μέγεθος του το μεταξόνιο μήκους 2,93 μέτρων. Οι διαστάσεις του το τοποθετούν απέναντι στα BMW X6 και Mercedes-Benz GLE Coupe, με το εμπρός μέρος του να είναι γεμάτο με LED, καθώς εκτός από φωτιστικά σώματα, υπάρχουν LED και στους τέσσερις κύκλους τόσο στην γρίλια, όσο και στο πίσω μέρος.

Ακόμα διαθέτει αρκετά ακμές και ευθείες γραμμές, κυρίως στο κάτω μέρος των θυρών και στον πίσω προφυλακτήρα, ενώ οι τονισμένοι θόλοι φιλοξενούν ζάντες τεραστίων διαστάσεων, καθώς έχουν διάμετρο 23 ίνστες. Κάμερες στις πόρτες έχουν αντικαταστήσει τους συμβατικούς καθρέφτες, με την Audi να αναφέρει ότι αυτή η λύση βελτιώνει την ροή του αέρα, ενώ μειώνει και τον αεροδυναμικό θόρυβο.

Μηχανικά, το αυτοκίνητο διαθέτει 3 ηλεκτροκινητήρες, με τον ένα να κινεί τους τροχούς του εμπρός άξονα, και οι δύο πίσω να είναι τοποθετημένοι ένας ανά τροχό. Συνδυαστικά αποδίδουν 435 άλογα, ενώ σε boost mode φτάνουν τα 503 άλογα. Αυτό του επιτρέπει να επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,5 δευτ. Ανάμεσα στους δύο άξονες, και κάτω από τους επιβάτες βρίσκεται η υγρόψυκτη μπαταρία ιόντων-λιθίου, χωρητικότητας 95kWh, η οποία επιτρέπει στο αυτοκίνητο να έχει αυτονομία πάνω από 500 χλμ.