Επίσημο: Mercedes S-Class Facelift 2018

Σχετικά άρθρα

Η Mercedes στην έκθεση της Σαγκάη παρουσίασε την ανανεωμένη S-Class. Το αυτοκίνητο εξωτερικά διαθέτει ανασχεδιασμένη μάσκα και ανανεωμένα φώτα “Multibeam” με LED. Στο πίσω μέρος υπάρχουν νέα γραφικά στα φωτιστικά σώματα και μικρή ποσότητα χρωμίου κάτω από τον προφυλακτήρα που ενώνει τις απολήξεις των εξατμίσεων. Επίσης συναντάμε νέα γρίλια, με τις Maybach εκδόσεις να αποκτούν περισσότερα χρωμιομένα διακοσμητικά. Νέες είναι οι ζάντες 20″ με την Mercedes να προσφέρει στον πρόσθετο εξοπλισμό τα LED Intelligent Light με Ultra Wide Beam.

Κίνηση παίρνει από τους νέους κινητήρες εξακύλινδρους και V8 κινητήρες. Ο biturbo 3,0-λίτρων V6 αποδίδει 362 άλογα, με τον biturbo 4,0-λίτρων V8 να παράγει 469 άλογα με 700 Nm ροπής στις εκδόσεις S560 και Maybach. Οι S63 AMG φορά τον ίδιο κινητήρα, αλλά στη περίπτωσή της αποδίδει 612 άλογα με 900 Nm ροπής. Ο κινητήρας αντικαθιστά τον παλιό πλέον 5,5-λίτρων, με την τετρακίνητη S63 AMG να αποκτά και ένα νέο AMG Speedshift MCT 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Η πισωκίνητη S65 AMG συνεχίζει να φορά τον V12 6,0-λίτρων απόδοσης 630 ίππων με 1.000 Nm ροπής.Επίσης υπάρχει 3,0-λίτρων εξακύλινδρος στις εκδόσεις S350d 4Matic και S400d 4Matic απόδοσης 286 και 340 ίππων με 600 και 700 Nm ροπής αντιστοίχως.

Στο εσωτερικό συναντάμε νέο πιο κομψό τριάκτινο τιμόνι, νέα ξύλινα διακοσμητικά, ατμοσφαιρικό φωτισμό LED με 64 διαθέσιμα χρώματα και νέες διπλές οθόνες υψηλής ευκρίνειας 12,3 ιντσών που λειτουργούν ως ψηφιακός πίνακας οργάνων και προβάλλουν τις λεπτομέρειες του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Στο τιμόνι τα κουμπιά αφής Touch Control λειτουργούν όπως οι οθόνες των smartphones, ενώ όλες οι λειτουργίες μπορούν να ελεγχθούν μέσω του touchpad στην κεντρική κονσόλα αλλά και μέσω φωνητικών εντολών. Οι οθόνες μάλιστα έχουν τρία διαφορετικά στυλ προβολής (Classic, Sport και Progressive).

Η ανανεωμένη S-Class φέρει μια νέα σειρά από συστήματα υποστήριξης του οδηγού με προηγμένες αυτόνομες δυνατότητες χάρη στο νέο λογισμικό και hardware. Αυτά είναι η εντελώς αυτόνομη στάθμευση και το αυτόνομο σύστημα διεύθυνσης για μικρο χρονικό διάστημα. Το σύστημα Energizing Comfort δημιουργεί κάθε 10 λεπτά διαφορετικές “διαθέσεις” στον οδηγό και στους επιβάτες. Υπάρχουν 6 διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας του που αλλάζουν τις ρυθμίσεις στο σύστημα μασάζ των καθισμάτων, στη μουσική, στο αρωματικό χώρου και στον ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Επίσης εξοπλίζεται με το σύστημα Active Emergency Stop Assist που σταματά μόνο του το αυτοκίνητο σε περίπτωση που ο οδηγός δεν αντιδράσει, με τα συστήματα Active Steering και Distance Assist να έχουν βελτιωθεί, ενώ το Active Lane Change Assist ενεργοποιείται πλέον με το πάτημα ενός κουμπιού. Η ανανεωμένη S-Class αυξομειώνει αυτόματα την ταχύτητα που κινείται στις στροφές και στις διασταυρώσεις, συνυπολογίζοντας και τα όρια ταχύτητας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 528.640 αυτοκίνητα της Mercedes

Η Mercedes-Benz ανακαλεί 528.640 δεξιοτίμονα A-Class, B-Class, CLA, EQA, EQB, GLA και GLB που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2017 και 2024, επειδή το εφεδρικό επίπεδο του...

Ανακαλούνται 241 Mercedes στην Ελλάδα

Ως μέρος της παγκόσμιας ανάκλησης που επηρεάζει συνολικά 247.443 AMG GT, C-Class, CLE, E-Class, EQE, EQS, GLC, S-Class και SL-Class που κατασκευάστηκαν μεταξύ 6...
Autoblog.gr