Μετά το χθεσινό teasing, η Opel παρουσιάζει σήμερα το Grandland X, το ντεμπούτο του οποίου θα γίνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο. Το μεγάλο SUV της Opel έχει μήκος 4.477 χιλιοστά, πλάτος 1.844 χιλιοστά και ύψος 1.636 χιλιοστά, όντας μεγαλύτερο κατά 20 εκατοστά σε σχέση με το Crossland X. Ο χώρος αποσκευών του ανέρχεται στα 514 λίτρα και μετά την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων φτάνει τα 1.652 λίτρα.

Βασίζεται στη πλατφόρμα του Peugeot 3008 και διαθέτει ενεργό cruise control, θερμαινόμενο τιμόνι, θερμαινόμενα καθίσματα μπροστά και πίσω, ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα πορτμπαγκάζ, σύστημα ασύρματης φόρτισης κινητών τηλεφώνων, το σύστημα OnStar και LED φωτιστικά σώματα.

Επίσης συναντάμε εργονομικά μπροστά καθίσματα πιστοποιημένα από την AGR, σύστημα ανίχνευσης πεζών, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, σύστημα ανίχνευσης κόπωσης, βοηθό παρκαρίσματος και κάμερα 360 μοιρών.

Το μοντέλο δεν θα προσφέρεται με σύστημα τετρακίνησης, με το σύστημα Grip Control να έχει πέντε προγράμματα λειτουργίας. Η Opel δεν ανακοίνωσε για την ώρα τους διαθέσιμους κινητήρες του Grandland X, του οποίου οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν από το 2018.