Από τις φετινές αλλαγές στους κανονισμούς, περιμέναμε τη Red Bull να είναι η πιο ευνοημένη. Η αεροδυναμική απόδοση είναι πιο σημαντική φέτος, ένας τομέας που η ομάδα του Milton Keynes έχει δείξει εξαιρετικά σημάδια τα προηγούμενα χρόνια, με τον Adrian Newey και τους λοιπούς σχεδιαστές να κάνουν τα μαγικά τους και να χαρίζουν τους τίτλους από το 2010 μέχρι και το 2013 στην ομάδα.

Ο σκληρότερος αντίπαλος για τη Mercedes, όμως, δεν είναι η Red Bull, αλλά η Ferrari. Οι πρώην Πρωταθλητές παρακολουθούν τη μάχη των δύο κορυφαίων ομάδων χωρίς να μπορούν να συμμετέχουν ακόμα σε αυτή, αλλά δεν τα έχουν παρατήσει. Ο μοναδικός τρόπος να φτάσουν μπροστά είναι η σκληρή δουλειά, ώστε να πετύχουν την καλύτερη βελτίωση εντός της σεζόν.

Το μέρος που βλέπουμε πληθώρα αναβαθμίσεων κάθε φορά είναι η Βαρκελώνη, και αυτό δε θα αλλάξει φέτος. Η Red Bull εργάζεται σκληρά πάνω σε μια πολύ μεγάλη αναβάθμιση εν όψει του Ισπανικού Grand Prix, ελπίζοντας πως η ανταγωνιστικότητα της RB13 θα αυξηθεί σημαντικά. Πολλά μέρη του μονοθεσίου θα αλλάξουν, γι’ αυτό και ο Helmut Marko, αγωνιστικός σύμβουλος της ομάδας, θεωρεί ότι το νέο πακέτο θα αποτελέσει «τεράστια» αλλαγή.

Έχουμε δύο προβλήματα: η Renault είχε κάποια θέματα αξιοπιστίας, που τους έχουν καθυστερήσει στην ανάπτυξη, κι εμείς δεν έχουμε το σασί που θα έπρεπε. Αλλά δουλεύουμε μέρα και νύχτα για να καλύψουμε αυτές τις αδυναμίες. Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι θα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στη Βαρκελώνη, όπου θα αλλάξουν πολλά εξαρτήματα. Η αναβάθμιση θα είναι τεράστια, το σασί θα αλλάξει στη Βαρκελώνη και η Renault σχεδιάζει κάτι για τον Καναδά.