Το Goodwood Festival of Speed πραγματοποιείται κάθε έτος, από 1993, στο τέλος του Ιούνη ή αρχές Ιούλη, ανάλογα με το πότε πέφτει το Grand Prix της Formula 1, έτσι ώστε να μην συμπέσουν το ίδιο Σαββατοκύριακο. Εκεί, μαζεύεται η αφρόκρεμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και για το sportsmanship υπάρχει και μια χρονομετρημένη ανάβαση μήκους 1,86 χιλιομέτρων.

Φέτος λοιπόν το φεστιβάλ του Goodwood θα διεξαχθεί μεταξύ 29 Ιουνίου και 2 Ιουλίου είναι αφιερωμένο στην Ferrari, που τον Μάρτη έκλεισε τα 70 χρόνια της! Η προηγούμενη φορά που είχε αφιερωθεί στην Ferrari ήταν 20 χρόνια πριν, το 1997, για τα 50 χρόνια της. Για την σημαντική αυτή επέτειο, η Ferrari θα παρατάξει στο Goodwood, 25 μονοθέσια της, από κάθε ιστορική περίοδο της ζωής της καθώς και πλήθος από την σειρά “250” που αναμένεται να κυριαρχήσει στα concours d’elegance που διοργανώνονται στα πλαίσια του φεστιβάλ.

Συνολικά αναμένεται να συγκεντρωθούν πάνω από 600 αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες που άφησαν εποχή και τα περισσότερα, αλλά όχι όλα, θα είναι από το Maranello! Ένα τέτοιο γεγονός όπως φαντάζεσαι εκτός από την αφρόκρεμα των αυτοκινήτων μαζεύει και την αφρόκρεμα των οδηγών και πάντα αρκετοί ζωντανοί θρύλοι των αγώνων συμμετέχουν στην ανάβαση ή απλά παρακολουθούν το φεστιβάλ.

Αν θες να παραβρεθείς σε αυτή την βρετανική γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού καλό θα είναι να βιαστείς γιατί τα εισιτήρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί, σίγουρα θα είναι μια εμπειρία ζωής!