Η Uber παρουσίασε σήμερα τα μελλοντικά της πλάνα, στο Elevate conference, όπου ευελπιστεί μέχρι το 2020 να έχει έτοιμα τα ιπτάμενα ταξί στην προαναφερθείσα πόλη, καθώς και στο Dubai.

H αμερικάνικη εταιρία υπηρεσιών μετακίνησης συνεργάζεται με την Hilwood Properties, ώστε να σχεδιάσουν κατάλληλα τα ιπτάμενα ταξί, τα οποία τα ονομάζουν “vertiports”. Η Uber έχει συνεργαστεί με πέντε διαφορετικούς κατασκευαστές, όπως η Bell Helicopters και η Embraer, για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των συγκεκριμένων μεταφορικών μέσων, τα οποία θα απογειώνονται και προσγειώνονται κάθετα, με την κατασκευή τους να γίνεται από ελαφριά υλικά, ενώ θα κινούνται με ηλεκτρισμό.

Σύμφωνα με την εταιρία η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είναι σχετικά προσιτή, καθώς ο CPO, Jeff Holden, δήλωσε ότι το κόστος θα είναι μικρότερο από 1.32 δολάρια ανά μίλι.

  • Sensei Konstantinos

    Ας κοιτάξει να επιβιώσει σαν εταιρεία η Uber πρωτα με τις πατάτες που κάνει τελευταία και μετά να ασχοληθεί με τα “ιπτάμενα” . Απο τοτε που ημουν μικρός τα διαβαζω αυτά και δεν γίνονται . Υποτίθεται το 2000 θα ειχαμε τα πρώτα ιπτάμενα στους δρόμους και 20 χρόνια μετά ακομη με τα αυτόνομα παιδευόμαστε πόσο μαλλον να έχουμε και εναέρια κυκλοφορία μέσα στις πόλεις