Ο θεσμός της GPDA (Grand Prix Drivers’ Association) ξεκίνησε πίσω στο 1961. Στόχος ήταν η παροχής βοήθειας προς τη FIA, προκειμένου το άθλημα να γίνει πιο ασφαλές για τους οδηγούς και τους θεατές. Ο πρώτος επί κεφαλής ήταν ο Stirling Moss, ένας οδηγός-θρύλος, παρόλο που δεν κατέκτησε κάποιο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Από το 2014, ο Alexander Wurz είναι ο Πρόεδρος κι ένας από τους τρεις Διευθυντές, μαζί με τους Jenson Button και Sebastian Vettel. Σήμερα, όμως, ανακοινώθηκε πως ο οδηγός της McLaren αφήνει τη θέση του, στην οποία θα βρεθεί ο Romain Grosjean. Στα πλαίσια του Ρωσικού Grand Prix, έγιναν εκλογές και οι οδηγοί ψήφισαν τον οδηγό της Haas, ο οποίος δήλωσε για την εκλογή του:

Είμαι περήφανος που έχω εκλεγεί από τους συναδέλφους μου, ως Διευθυντής της GPDA. Εμείς οι οδηγοί δεν έχουμε πάντα την ίδια άποψη, αλλά ως ομάδα είμαστε ενωμένοι και θέλουμε το καλύτερο για το άθλημά μας. Πιστεύω ότι έχουμε έναν σημαντικό ρόλο και καθήκον να συντονιστούμε μεταξύ μας και να υποστηρίζουμε τους υπεύθυνους για την εξέλιξη του αθλήματος.