Δύο από τους μεγαλύτερους προμηθευτές εξαρτημάτων αυτοκινήτων πρόκειται να συνεργαστούν με στόχο τον σχεδιασμό νέων εσωτερικών διαμορφώσεων και συστημάτων ασφαλείας που θα αφορούν στα αυτόνομα οχήματα, οραματιζόμενοι τις καμπίνες του μέλλοντος.

Η τεχνολογική συνεργασία μεταξύ της Γαλλικής Faurecia και της Γερμανικής ZF σκοπεύει στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που αφορούν σε θέματα ασφαλείας αλλά και στην συνολική διαμόρφωση της καμπίνας, η οποία δεν θα διαθέτει αυστηρά οδηγοκεντρικό χαρακτήρα πλέον, με τον Διευθύνων Σύμβουλο της ZF Stefan Sommer να δηλώνει:

Μαζί θα είμαστε ισχυρότεροι. Η ηλεκτροκίνηση του οχήματος και η αυτόνομη οδήγηση χρειάζονται καινοτόμες τεχνολογίες ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, ώστε να είναι επιτυχημένες.

Ενώ στην συνέχεια ο Διευθύνων Σύμβουλος της Faurecia Patrick Koller πρόσθεσε:

Οι πελάτες μας θα επωφεληθούν πολύ από αυτή την εταιρική σχέση. Μαζί μπορούμε να προσφέρουμε πλήρεις λειτουργίες εσωτερικής ασφάλειας ώστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος οι οποίες θα επιτρέψουν στο επερχόμενο εσωτερικό να είναι ασφαλές, συνδεδεμένο, ευέλικτο και προγνωστικό.

Στη διαμόρφωση της νέας καμπίνας θα δοθεί έμφαση στην άνεση και την ευελιξία που θα προσφέρουν οι εσωτερικοί χώροι , με τον πρωταγωνιστικό ρόλο να τον έχουν τα καθίσματα τα οποία θα ενσωματώνουν ένα σημαντικό μέρος των διατάξεων ασφαλείας επιτρέποντας την περιστροφή, την αλλαγή ύψους και την επαναφορά τους στην θέση οδήγησης.

Τέλος θα πρέπει να τονισθεί πως η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα περιοριστεί μονάχα σε γνωστικό επίπεδο και στην ανταλλαγή πληροφοριών, καθώς δεν υπάρχει κάποια οικονομική συμφωνία.