Συνεργασία μεταξύ των Faurecia και ZF με στόχο το εσωτερικό των αυτόνομων οχημάτων του μέλλοντος

Σχετικά άρθρα

Δύο από τους μεγαλύτερους προμηθευτές εξαρτημάτων αυτοκινήτων πρόκειται να συνεργαστούν με στόχο τον σχεδιασμό νέων εσωτερικών διαμορφώσεων και συστημάτων ασφαλείας που θα αφορούν στα αυτόνομα οχήματα, οραματιζόμενοι τις καμπίνες του μέλλοντος.

Η τεχνολογική συνεργασία μεταξύ της Γαλλικής Faurecia και της Γερμανικής ZF σκοπεύει στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που αφορούν σε θέματα ασφαλείας αλλά και στην συνολική διαμόρφωση της καμπίνας, η οποία δεν θα διαθέτει αυστηρά οδηγοκεντρικό χαρακτήρα πλέον, με τον Διευθύνων Σύμβουλο της ZF Stefan Sommer να δηλώνει:

Μαζί θα είμαστε ισχυρότεροι. Η ηλεκτροκίνηση του οχήματος και η αυτόνομη οδήγηση χρειάζονται καινοτόμες τεχνολογίες ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, ώστε να είναι επιτυχημένες.

Ενώ στην συνέχεια ο Διευθύνων Σύμβουλος της Faurecia Patrick Koller πρόσθεσε:

Οι πελάτες μας θα επωφεληθούν πολύ από αυτή την εταιρική σχέση. Μαζί μπορούμε να προσφέρουμε πλήρεις λειτουργίες εσωτερικής ασφάλειας ώστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος οι οποίες θα επιτρέψουν στο επερχόμενο εσωτερικό να είναι ασφαλές, συνδεδεμένο, ευέλικτο και προγνωστικό.

Στη διαμόρφωση της νέας καμπίνας θα δοθεί έμφαση στην άνεση και την ευελιξία που θα προσφέρουν οι εσωτερικοί χώροι , με τον πρωταγωνιστικό ρόλο να τον έχουν τα καθίσματα τα οποία θα ενσωματώνουν ένα σημαντικό μέρος των διατάξεων ασφαλείας επιτρέποντας την περιστροφή, την αλλαγή ύψους και την επαναφορά τους στην θέση οδήγησης.

Τέλος θα πρέπει να τονισθεί πως η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα περιοριστεί μονάχα σε γνωστικό επίπεδο και στην ανταλλαγή πληροφοριών, καθώς δεν υπάρχει κάποια οικονομική συμφωνία.

ΠηγήFaurecia

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...