δΗ αστυνομία του Dubai έχει γίνει γνωστή παγκοσμίως κυρίως για τον αξιοζήλευτο στόλο των περιπολικών της, που περιλαμβάνει τα πάντα, από Mustang μέχρι Ferrari και Bugatti. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, η αστυνομία της χώρας γίνεται γνωστή γιατί έδωσε βραβεία στους δύο πιο ασφαλείς οδηγούς που κυκλοφορούν στο Dubai

Η βράβευση έγινε στην ετήσια εκδήλωση απονομής βραβείων, με το σώμα της αστυνομίας να δίνει πάνω από 2000 βραβεία για ασφαλή οδήγηση σε όλα τα Εμιράτα. Ως μέρος του συστήματος αξιολόγησης, τις δύο υψηλότερες διακρίσεις πήραν ο Bilal Atiq Bilal, και η Sara Juma Rabee Khwaidem, με το βραβείο τους να ήταν ένα μοντελάκι αυτοκινήτου υπό κλίμακα από χρυσό, ενώ και οι υπόλοιποι 2.000 που συμμετείχαν έλαβαν διάφορα βραβεία.

Ο διοικητής της αστυνομίας του Dubai, στρατηγός Abdullah Al Marri, ανάφερε ότι το σύστημα “λευκών σημείων” ενθαρρύνει την ασφαλή οδήγηση σε όλη τη χώρα, γεγονός που συμβάλλει στην επίτευξη του τελικού στόχου, που δεν είναι άλλος από τους μηδενικούς θανάτους από τροχαία, έως το έτος 2020. Με αυτό το βραβείο ασφαλούς οδήγησης, ο Al Marri ελπίζει ότι θα ενθαρρύνει άλλους να κάνουν το ίδιο.