Πριν ένα μήνα η General Motors είχε ανακοινώσει πως θα βάλει στο ρελαντί τα εργοστάσιά της στις ΗΠΑ για 10 εβδομάδες, προκειμένου να τοποθετήσει νέο εξοπλισμό ώστε αυτά να είναι σε θέση να κατασκευάζουν τα μελλοντικά της αυτοκίνητα.

Ένα από αυτά είναι και το νεότερο της εργοστάσιο στην Βόρεια Αμερική, το Delta Township Assembly Plant, κοντά στην πόλη Lansing, του Michigan. Αυτό απασχολεί 3.000 εργαζόμενους σε τρεις βάρδιες, και από την γραμμή παραγωγής του βγαίνουν τα Chevrolet Traverse,Buick Enclave, και GMC Acadia.

Μετά το κλείσιμο του για την απαραίτητη ανακαίνιση, οι βάρδιες όταν ανοίξουν τον Ιούνιο, θα μειωθούν σε δύο, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να σταματήσουν βραχυπρόθεσμα να εργάζονται 1.100 υπάλληλοι. Ο αριθμός αυτός, ωστόσο, δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται σχεδόν δύο μήνες μετά την απόλυση επιπλέον 1.100 υπαλλήλων της από το εργοστάσιο στο Michigan, καθώς ο αμερικάνικος όμιλος μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Trump εμφανίζει τις χειρότερες πωλήσεις της, από το 2009, καθώς τον Απρίλιο έπεσαν κατά 4,7%.