Μετά την σημερινή δήλωση του επικεφαλής της Audi ότι οι diesel κινητήρες δεν πέθαναν ακόμα, έρχεται από τον πιο υψηλά ιστάμενο άνθρωπο του VW Group, τον Matthias Müller μια αντίστοιχη δήλωση.

Πιο συγκεκριμένα στο ετήσιο συνέδριο του Volkswagen Group, ο CEO του γερμανικού ομίλου, επιβεβαίωσε ότι ο όμιλος θα βγάλει στην αγορά περισσότερα από 30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2025, ώστε να πουλά 2-3 εκατ. αυτοκίνητα, αυτό δεν σημαίνει ότι αφήνει στην άκρη τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, συμπεριλαμβανομένου τους πετρελαιοκινητήρες, τονίζοντας:

Το πετρέλαιο θα παραμείνει απαραίτητο για το άμεσο μέλλον.

Γι’αυτό άλλωστε ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου μήνα ότι θα επενδύσει 19 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2022 προκειμένου να δημιουργήσει νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρες.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της VW, η εταιρεία θα καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να καταστήσει τους κινητήρες φυσικού αερίου και πετρελαίου καθαρότερους, με τον Müller να δηλώνει ότι ο στόχος είναι να βελτιωθεί η αποδοτικότητα τους κατά 10% με 15% μέχρι το 2020, και για να γίνει αυτό η εταιρεία θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια ευρώ.