Ο CEO της VW, o Matthias Muller, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως η γερμανική εταιρία θα επενδύσει 19 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2022 προκειμένου να δημιουργήσει νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρες, καθώς προετοιμάζεται για τους όλους και αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών που θα θέσουν σε ισχύ τα επόμενα χρόνια η Ευρώπη, η Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα.

Στόχος της VW είναι να προσφέρει μια μεγάλη γκάμα ηλεκτροκινητήρων με μηδενικές εκπομπές ρύπων και κινητήρες εσωτερικής καύσης με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, έτσι ώστε να αφήνει πίσω της το Dieselgate. Μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, η VW θα δαπανήσει περίπου 10 δισ. ευρώ προκειμένου να αυξήσει την αποδοτικότητα των καυσίμων των κινητήρων εσωτερικής καύσης κατά 10% με 15%. Παράλληλα, την ίδια χρονική περίοδο, θα τριπλασιάσει τις επενδύσεις σε ηλεκτροκινητήρες και υβριδικούς κινητήρες, με αυτές να φτάνουν τα 9 δισ. ευρώ, ετοιμάζοντας και μια νέα γενιά υβριδικών μοντέλων για την αγορά των ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως η VW έχει δαπανήσει περισσότερα από 3 δισ. ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια στις τεχνολογίες μηδενικών εκπομπών ρύπων

Ο Muller συμπλήρωσε πως παρότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα είναι σημαντικοί τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια, είναι σαφές πως το μέλλον της αυτοκίνησης είναι ηλεκτρικό. Τέλος είπε πως τα χρήματα αυτά, τα 19 δισ. ευρώ, θα εξοικονομηθούν από την περικοπή κατά 40% των διαθέσιμων κινητήρων των μοντέλων μαζικής παραγωγής της εταιρίας, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες.