Παρότι στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου της Volkswagen στο Wolfsburg της Γερμανίας, την περασμένη εβδομάδα, δεν αναφέρθηκε η έναρξη της παραγωγής της γρήγορης έκδοση του up!, o CEO της VW, Herbert Diess, σε πρόσφατη δήλωση του δήλωσε ότι το mini μοντέλο της γερμανικής εταιρία θα μείνει για αρκετά χρόνια ακόμα στην αγορά, καθώς αποτελεί το σημείο αναφοράς της κατηγορίας, τονίζοντας:

Το up! ακόμα κερδίζει κάθε συγκριτική δοκιμή. Ανανεώθηκε πέρσι με νέους turbo κινητήρες, και μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι θα φέρουμε το up! GTi, για να προσθέσει μια πιο συναισθηματική έκδοση.

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει στα τέλη του τρέχοντος έτους, με τον Diess να αναφέρει ότι η πλατφόρμα του παραμένει state-of-the-art για την κατηγορία. Η GTI έκδοση του Up! θα έχει κάτω από το καπό τον 1.000αρη TSI EA211 κινητήρα, που συναντάμε και στο Golf TSI BlueMotion, απόδοσης 115 ίππων με 200 Nm ροπής, με το Up! GTI να μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 8,8 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 200 χλμ/ώρα.

Το αυτοκίνητο θα ζυγίζει κοντά στα 880 κιλά, θα φορά σπορ ανάρτηση, με τον κινητήρα να συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Στιλιστικά θα εξοπλίζεται με επιθετικό bodykit, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ καθίσματα, σπορ τιμόνι και σπορ πεντάλς.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε ότι και η ηλεκτρική έκδοση του, το e-up! θα ανανεωθεί σύντομα, με τη νέα μπαταρία να του χαρίζει μεγαλύτερη από την σημερινή αυτονομία των 160 χλμ.