Η MINI ανακοίνωσε τον νέο εξοπλισμό που αποκτούν τα MY2017 μοντέλα της, με όλα να έχουν νέο πίνακα οργάνων με βελτιωμένη ευκρίνεια, νέα γραφικά και τη νύχτα ο φωτισμός έχει αλλάξει από πορτοκαλί σε λευκός. Υπάρχει νέα ένδειξη στάθμης καυσίμου και νέος διακόπτης εναλλαγής προγραμμάτων λειτουργίας, ο οποίος βρίσκεται κάτω από τα χειριστήρια του κλιματισμού.

Λευκός είναι πλέον και ο φωτισμός του Head-up Display, με την αποθήκευση των ρυθμίσεων των καθισμάτων και των εξωτερικών καθρεπτών να αποθηκεύονται στο κλειδί. Τα τρίπορτα, πεντάπορτα MINI, όπως και το ΜΙΝΙ Convertible εφοδιάζονται με τον βοηθό εγρήγορσης που λειτουργεί σε συνδυασμό με τα MINI Navigation/MINI Navigation XL και αναλύει συνεχώς το πως το αυτοκίνητο οδηγείται και το σύστημα αν κρίνει πως ο οδηγός έχει χάσει τη συγκέντρωσή του, τον ενθαρρύνει να κάνει μια στάση προκειμένου να ξεκουραστεί.

Επίσης το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των Countryman και Clubman, είναι συμβατό με το Apple CarPlay. Όλες οι παραπάνω αναβαθμίσεις θα είναι διαθέσιμες για παραγγελία από τον Ιούλιο του 2017.