Θυμάμαι σαν χτες, πριν περίπου 10 χρόνια που τα diesel προβαλλόντουσαν σαν μια λύση που είναι οικονομική και οικολογική, λέγοντας τα διαφημιστικά τμήματα των εταιρειών πως οι νέοι diesel κινητήρες που πουλάν είναι καθαροί. Στην Ελλάδα δε, ο ειδικός τύπος, έριζε πως είμεθα αναχρονιστικοί με το να απαγορεύουμε τα diesel, αν και η απαγόρευση νομίζω ίσχυε για μόλις 2 νομούς της χώρας (Αττικής και Θεσσαλονίκης). Μετά όμως το Dieselgate φάνηκε πως ο βασιλιάς είναι γυμνός και πως ακόμη και αν τα diesel νέας γενιάς είναι καθαρότερα, δεν είναι αρκούντως καθαρά και φέρουν μεγάλο μέρος ευθύνης για τα αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας στις αστικές περιοχές. Βέβαια μιλάμε για πρόωρους θανάτους σχετιζόμενους με την ατμοσφαιρική ρύπανση, που οφείλεται στο ότι οι κινητήρες diesel σε πραγματικές συνθήκες εκπέμπουν 50% περισσότερους ρυπαντές σε σχέση με τις εργαστηριακές δοκιμές.

Η έρευνα που έγινε για να συγκεντρωθούν στοιχεία σχετικά με τις εκπομπές ρύπων ήταν αρκετά εκτεταμένη, αφού μελετήθηκαν οχήματα και δεδομένα από Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδά, Κίνα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ινδία, Ιαπωνία, Μεξικό, Ρωσία, Νότια Κορέα και ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα τα ντιζελοκίνητα οχήματα στις προαναφερθείσες περιοχές, εκπέμπουν 9,4 εκατομμύρια τόνους οξειδίων του αζώτου ανά έτος. Όμως σε πραγματικές συνθήκες, στους δρόμους δηλαδή, υπολογίζεται πως εκπέμπουν 5 επιπλέον εκατομμύρια τόνους. Μάλιστα το 97% των diesel εκπέμπουν περισσότερα ΝΟx απ’όσα αναφέρει ο κατασκευαστής. Στις ΗΠΑ ο αριθμός των πρόωρων θανάτων είναι αρκετά μικρός, αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ιδιαίτερα αυξημένος, χαρακτηριστικό του πόσο εξαρτημένοι είμαστε από ντιζελοκίνητα. Στην Ιταλία μάλιστα οι πρόωροι θάνατοι εξαιτίας των NOx είναι 20.000, αλλά η πηγή εκπομπών δεν είναι μόνο τα αυτοκίνητα, αλλά και η βιομηχανία.

Τώρα λοιπόν που γίνανε κάποιες αποκαλύψεις για την μόλυνση που προκαλούν, ο ρόλος τους θα είναι αυτός του αποδιοπομπαίου τράγου, της θυσίας που πρέπει να γίνει για την έλευση της ηλεκτροκίνησης. Ήδη οι φωνές που ζητούν την πλήρη κατάργησή τους αυξάνουν και πολλές εταιρείες αποσύρονται από την αγορά των diesel γιατί είναι ασύμφορη η εξέλιξη νέων καθαρότερων μοτέρ και ενδεχομένως η ρετσινιά του diesel να κάνει κακό και στο image τους. Προσωπικά, απλώς δεν μ’αρέσει η μυρωδιά τους.