Η Volvo Trucks συνεργάστηκε με την σουηδική εταιρία διαχείρισης απορριμάτων Renova, προκειμένου να δοκιμάσουν σε πραγματικές συνθήκες ένα ημι-αυτόνομο σκουπιδιάρικο. Το απορριμματοφόρο την πρώτη φορά που φτάνει σε μια περιοχή, οδηγείται από τον οδηγό, αλλά χάρη στα συστήματα ραντάρ, καμερών, GPS και αισθητήρων που διαθέτει, την επόμενη φορά που θα βρεθεί στην ίδια περιοχή, θα γνωρίζει την διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσει και έτσι θα είναι σε θέση να κινείται μόνο του.

Όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο, ο οδηγός μπορεί να κατέβει από το απορριμματοφόρο, με το φορτηγό να μπορεί να αναγνωρίζει τυχόν εμπόδια και να τα αποφύγει ενώ μπορεί να ακινητοποιείται όπου και όταν χρειαστεί. Ο οδηγός βρίσκεται στο πίσω μέρος του οχήματος προκειμένου να διαχειριστεί τη διαδικασία αδειάσματος του κάδου και να δώσει το κατάλληλο σήμα, ώστε το φορτηγό να κινηθεί προς τον επόμενο κάδο με την όπισθεν, έτσι ώστε ο οδηγός να επιβλέπει συνεχώς τη διαδικασία.

Το αυτόνομο σύστημα οδήγησης έχει ως στόχο και τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων, ενώ έχει βελτιστοποιηθεί προκειμένου να μειώνονται οι φθορές των φρένων, του συμπλέκτη κτλ.