Νέες κάμερες τεχνητής νοημοσύνης επιβάλλουν πρόστιμο σε όσους πετούν σκουπίδια στους αυτοκινητόδρομους

Σχετικά άρθρα

Οι δρόμοι δεν είναι κάδοι απορριμμάτων και το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να καταπολεμήσει το συνεχιζόμενο πρόβλημα με την ρίψη σκουπιδιών στους αυτοκινητόδρομους, επιστρατεύοντας την τεχνολογία.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του “νησιού” θέτει σε ισχύ κάμερες με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, για δοκιμαστική περίοδο σε δρόμους της Νοτιοανατολικής Αγγλίας. Σκοπός είναι αυτές οι κάμερες να εντοπίζουν αυτόματα τους οδηγούς που μολύνουν και πετούν σκουπίδια στον αυτοκινητόδρομο, όπως συσκευασίες φαγητού και αποτσίγαρα.

Μόλις εντοπιστούν οι παραβάτες, το υλικό από τις κάμερες θα αποστέλλεται σε αίθουσα ελέγχου του τοπικού συμβουλίου για έλεγχο, καθώς η διοίκηση των εθνικών οδών δεν έχει την εξουσία να επιβάλλει πρόστιμα. Εάν εντοπιστεί το όχημα που ευθύνεται για τα ρίψη απορριμμάτων, θα επιβάλλεται το ανάλογο πρόστιμο στον ιδιοκτήτη, χρησιμοποιώντας την πινακίδα του αυτοκινήτου. Το πρόστιμο μπορεί να φτάσει έως τις 100 λίρες, που μεταφράζεται σε 115 ευρώ, με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία.

Ο βουλευτής του Ηνωμένου Βασιλείου, Gill Furniss, δήλωσε σχετικά:

Τα σκουπίδια στην άκρη των δρόμων είναι άσχημα στο μάτι, επηρεάζουν το τοπικό περιβάλλον και μπορούν ακόμη και να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών του δρόμου. Η Υπηρεσία Αυτοκινητοδρόμων National Highways έχει νομικό καθήκον να διατηρεί τους δρόμους που διαχειρίζεται χωρίς απορρίμματα, και τους παροτρύνω όπως και το Υπουργείο Μεταφορών να εξασφαλίσουν ότι αυτή η απαίτηση θα τηρείται.

[Photo credit: depositphotos.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...