Το όνομα του είναι Edit, και είναι ένα πλήρως αυτόνομο -επιπέδου 5- αυτοκίνητο, το οποίο σχεδιάστηκε από την αμερικάνικη εταιρία -με έδρα το Palo Alto- OSVehicle, ενώ την εξέλιξη του ανέλαβε η ιταλική Camal.

Το αυτοκίνητο κάνει χρήση μιας αρθρωτής πλατφόρμας, και έτσι δίνει στην δυνατότητα στους αγοραστές να σχεδιάσουν το αυτοκίνητο, όπως επίσης και να αλλάξουν τα μέρη του σώματος, όπως αυτοί επιθυμούν. Σύμφωνα με την εταιρία, το project είναι ενεργό για πάνω από ένα χρόνο, και ο τελικός στόχος είναι να “εκδημοκρατιστεί την μετακίνηση, επιτρέποντας σε επιχειρήσεις και νεοσύστατες εταιρίες να σχεδιάζουν, να κατασκευάζουν πρωτότυπα, και να κατασκευάζουν custom ηλεκτρικά οχήματα και υπηρεσίες μεταφορών”.

Πως θα γίνει αυτό; Το σώμα του αυτοκινήτου χωρίζεται σε πέντε βασικά μέρη, το εμπρός, το πίσω, την οροφή, τις διπλές συμμετρικές πόρτες, και φυσικά το σασί. Τα πέντε αυτά μέρη συμβάλλουν στη μείωση του κόστους και στην απλοποίηση των πρακτικών κατασκευής, καθώς το σχήμα, αν και προσαρμόσιμο στα εκάστοτε γούστα, παραμένει σχετικά το ίδιο.

Αυτό που δεν αναφέρει η εταιρεία είναι τι κινητήρες μπορεί να δεχτεί το Edit, αλλά όπως καταλαβαίνεις προτείνει πλήρως ηλεκτρικά σύνολα.

Το Edit είναι το δεύτερο project της εταιρίας, με το πρώτο Tabby Evo που είχε παρουσιαστεί το 2014 να είχε την ίδια αρχιτεκτονική, και κόστιζε 4.000 δολάρια. Αυτό, όμως, αναμένεται να είναι ελαφρώς ακριβότερο, όταν περάσει στη παραγωγή.