Η Aston Martin έχει συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής και εντός του 2018 ετοιμάζεται για αρχική δημόσια προσφορά (IPO) στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, μιας και θέλει να αξιοποιήσει την επιτυχία της εισαγωγής της Ferrari στο χρηματιστήριο, προκειμένου να προσελκύσει επενδυτές, αλλά και να ενισχύσει τις πωλήσεις και τα κέρδη της.

Η Investindustrial Advisors είναι ένας από τους κυριότερους μετόχους της Aston Martin, με την βρετανική εταιρία να αναμένεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, λίγο μετά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων του 2017. Εκπρόσωπος της Aston Martin δεν επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του Bloomberg λέγοντας πως οποιαδήποτε μελλοντική απόφαση σχετικά με μια IPO είναι θέμα των μετόχων και του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.

Στις βλέψεις της Aston Martin είναι να πετύχει μια αποτίμηση ανάλογη με εκείνη της Ferrari, που εισήχθη το 2015 στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 62% έκτοτε και να διαπραγματεύεται 14 φορές τα EBITDA για το 2017. Αν συμβεί αυτό, τότε η αποτίμηση της Aston Martin θα αυξηθεί κατά σχεδόν 2,7 δισ. ευρώ.