Μια μόλις ημέρα μετά την είδηση που ήθελε το Υπουργείο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να ετοιμάζεται να μηνύσει τη Fiat Chrysler λόγω των λογισμικών εξαπάτησης εκπομπών, η εταιρία ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία με την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) και το Διοικητικό Συμβούλιο Πόρων Αέρα της Καλιφόρνια (CARB) για το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως ανακοίνωσε με δελτίο τύπου η FCA, ως αποτέλεσμα πολλών μηνών στενής συνεργασίας, κατέθεσε αίτηση για πιστοποίηση των εκπομπών ρύπων των Jeep Grand Cherokee 2017 και Ram 1500 Ecodiesel, με τον EcoDiesel 3,0-λιτρο V6 turbodiesel κινητήρα τους να φέρει νέες ρυθμίσεις στο λογισμικό ελέγχου των εκπομπών.

Η εταιρία συνέχισε λέγοντας πως το νέο λογισμικό θα τοποθετηθεί επίσης στα 2014-2016 Grand Cherokee και Ram 1500 που εξοπλίζονται με τον EcoDiesel 3,0-λιτρο V6 turbodiesel κινητήρα. Η FCA δεν παραδέχεται πως τα λογισμικά της παραβίασαν κάποιον κανονισμό, λέγοντας πως πιστεύει πως οι νέες ρυθμίσεις του λογισμικού θα αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των δύο οργανισμών (EPA και CARB).

H FCA καταλήγει πως το νέο λογισμικό ελπίζει να δώσει μια άμεση επίλυση και με το Υπουργείο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, όπως και με τις άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες. Τέλος η FCA τονίζει πως το νέο λογισμικό θα μειώσει τις εκπομπές ρύπων, χωρίς να υπάρχει καμία επίπτωση στην απόδοση ή στην αποδοτικότητα των καυσίμων των κινητήρων.