Μια μόλις ημέρα μετά την είδηση που ήθελε το Υπουργείο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να ετοιμάζεται να μηνύσει τη Fiat Chrysler λόγω των λογισμικών εξαπάτησης εκπομπών, η εταιρία ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία με την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) και το Διοικητικό Συμβούλιο Πόρων Αέρα της Καλιφόρνια (CARB) για το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως ανακοίνωσε με δελτίο τύπου η FCA, ως αποτέλεσμα πολλών μηνών στενής συνεργασίας, κατέθεσε αίτηση για πιστοποίηση των εκπομπών ρύπων των Jeep Grand Cherokee 2017 και Ram 1500 Ecodiesel, με τον EcoDiesel 3,0-λιτρο V6 turbodiesel κινητήρα τους να φέρει νέες ρυθμίσεις στο λογισμικό ελέγχου των εκπομπών.

Η εταιρία συνέχισε λέγοντας πως το νέο λογισμικό θα τοποθετηθεί επίσης στα 2014-2016 Grand Cherokee και Ram 1500 που εξοπλίζονται με τον EcoDiesel 3,0-λιτρο V6 turbodiesel κινητήρα. Η FCA δεν παραδέχεται πως τα λογισμικά της παραβίασαν κάποιον κανονισμό, λέγοντας πως πιστεύει πως οι νέες ρυθμίσεις του λογισμικού θα αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των δύο οργανισμών (EPA και CARB).

H FCA καταλήγει πως το νέο λογισμικό ελπίζει να δώσει μια άμεση επίλυση και με το Υπουργείο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, όπως και με τις άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες. Τέλος η FCA τονίζει πως το νέο λογισμικό θα μειώσει τις εκπομπές ρύπων, χωρίς να υπάρχει καμία επίπτωση στην απόδοση ή στην αποδοτικότητα των καυσίμων των κινητήρων.

 • με την τοποθετηση του νεου λογισμικου…σαν να παραδεχτηκαν και η ιδεα μου ???

  • mixalhs7

   Καλα αυτοί δεν έλεγαν πως δεν έχουν τοποθετήσει κανενός είδους λογισμικό στα οχήματα τους και πως ο Σέρτζιο ειναι κολλητός του Τραμπ?

  • θα ειπαν το κατι παραπανω τοτε…γιατι οι ιταλοι ειναι παθιασμενοι με τα παντα !!!!! δεν ειναι αοσμοι βαρετοι σαν τους λουκανικαδες απο τα βορεια !!!! :-P

 • stemi

  Χωρίς να γνωρίζω το ποσό της συμφωνίας, μια σχετικά ανόδυνη για την FCA λύση, καθώς δίκες και μεγάλα πρόστιμα μπορεί να είχαν πολύ κακές επιτπτώσεις στην εικόνα της. Έτσι μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν παρανόμησε (χωρίς να γνωρίζει σχεδόν κανείς που ήταν το πρόβλημα). Φαίνεται ότι η συμφωνία επείλθε από προσωπική παρέμβαση του Marchionne, όπως και να έχει η πολιτική του πίεση έπαιξε ρόλο (ίσως και η πολιτική του Trump κατά της EPA).