Πωλείται το εργοστάσιο Elizabeth της Holden

Σχετικά άρθρα

H Holden θα σταματήσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Αυστραλία από τις 20 του Οκτώβρη και έτσι το εργοστάσιο Elizabeth που άνοιξε τις πύλες του τον Μάιο του 1958 αναζητά νέο ιδιοκτήτη. Στα τέλη του περασμένου έτους έγινε γνωστό πως ο Βέλγος επενδυτής Guido Dumarey ήθελε να κρατήσει το Elizabeth εργοστάσιο της Holden σε λειτουργία μετά το 2017, αλλά τελικά οι συνομιλίες με την GM ναυάγησαν, επειδή υπήρξαν ανυπέρβλητα προβλήματα, με εκπρόσωπο της GM να δηλώνει πως οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.

Η Holden πέρυσι πούλησε το εργοστάσιο Port Melbourne που κατασκεύαζε τους V6 κινητήρες της και την ίδια τύχη θα έχει και το εργοστάσιο Elizabeth που κατασκευάζει εδώ και χρόνια το Commodore. Ο εκκαθαριστής, η εταιρία Maynards, ανακοίνωσε πως δέχεται δεσμευτικές προσφορές μέχρι τις 31 του Οκτώβρη με το εργοστάσιο, μεταξύ άλλων να περιλαμβάνει 60 πρέσες, 18 πρέσες χύτευσης, 450 ρομπότ, μια γραμμή παραγωγής και 20 γερανογέφυρες. Επίσης υπάρχει ένα σιλό αποθήκευσης πρώτων υλών 50 τόνων και συσκευές διάτρησης λέιζερ.

Σήμερα το εργοστάσιο κατασκευάζει κοντά στα 335 αυτοκίνητα (Commodore, Caprice, Caprice PPV, Chevrolet SS) ημερησίως.

ΠηγήMaynards

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτό το HSV GTSR W1 Maloo πουλήθηκε για €660.000

Πριν ακριβώς τέσσερα χρόνια, λίγο πριν η Holden βάλει και επίσημα λουκέτο, η Holden Special Vehicles (HSV) παρουσίασε στην αγορά της Αυστραλίας το GTSR...