Πριν ακριβώς τέσσερα χρόνια, λίγο πριν η Holden βάλει και επίσημα λουκέτο, η Holden Special Vehicles (HSV) παρουσίασε στην αγορά της Αυστραλίας το GTSR W1 Maloo.

Αυτό είναι ένα UTE, όπως αποκαλούν τα συγκεκριμένα αγροτικά στην Ωκεανία. Η συγκεκριμένη έκδοση ήταν το κύκνειο άσμα του μοντέλου και μηχανικά φορά τον 6,2-λίτρων LS9 κινητήρα της Corvette ZR1 (C7), απόδοσης 644 ίππων με 815 Νm ροπής.

Αυτός συνδυάζεται με ένα 6άρι μηχανικό κιβώτιο, ειδικά σχεδιασμένο για χρήση εντός πίστας, με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα. Επιπλέον, το GTSR W1 Maloo πατά σε Pirelli P Zero Trofeo R ελαστικά, σφυρήλατες ζάντες 20″ και εξαπίστονα φρένα με δίσκους 410 χλστ..

Η HSV έβγαλε στην παραγωγή μόλις τέσσερα GTSR W1 Maloo, και ένα εξ’αυτών βγήκε σε δημοπρασία, έχοντας διανύσει μόλις 681 χλμ. Το υψηλότερο bid άγγιξε το 1.050.000 δολάρια Αυστραλίας, ή €662.630 με την σημερινή ισοτιμία.

Αυτή η τιμή, το καθιστά το ακριβότερο αυτοκίνητο που παρήχθη ποτέ στην Αυστραλία, αλλά και πιθανότατα το ακριβότερο pick-up μοντέλο στην ιστορία.