Button: Το να έτρεχα στις δοκιμές του Bahrain θα ήταν ανούσιο

Σχετικά άρθρα

Αναμφίβολα στον αγώνα του Μονακό ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 θα τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, είτε είναι για την αγωνιστική του απόδοση, είτε όχι. Θα κληθεί να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με την επιστροφή του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έστω και για μόνο έναν αγώνα, καθώς και την αγωνιστική του ετοιμότητα.

Μιλώντας στην σημερινή, καθιερωμένη, συνέντευξη τύπου, ο οδηγός της McLaren δήλωσε ότι η συμμετοχή του στο διήμερο τεστ στην πίστα του Bahrain, που έγινε πριν περίπου ένα μήνα, δεν θα του πρόσφερε τίποτα σχετικά με την ετοιμασία του για τον αγώνα του πριγκιπάτου.

Κάποιοι, ανάμεσα σε αυτούς και ο Mark Webber, πιστεύουν ότι ο Button δεν δείχνει το απαραίτητο ενδιαφέρον, αλλά η ομάδα του Woking ισχυρίζεται πως τα πράγματα δεν είναι έτσι, αφού ο οδηγός του εργάζεται σκληρά για να βοηθήσει την ομάδα στην κατάκτηση των πρώτων φετινών βαθμών. Προς υπεράσπιση του εαυτού του, ο 37-χρονος οδηγός δήλωσε σήμερα:

Η προετοιμασία ήταν καλή, εκτός από το γεγονός ότι δεν έχω οδηγήσει το μονοθέσιο με τους νέους κανονισμούς. Δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά η επιλογή ήταν να τρέξω μισή μέρα στο Bahrain, το οποίο νομίζω ότι ήταν άχρηστο για μένα, είναι μια εντελώς διαφορετική πίστα.

Έτσι είπα στην ομάδα, πιστεύω είναι καλύτερα να έτρεχα στον προσομοιωτή. Έχω περάσει πολύ χρόνο σε αυτόν ώστε να το συνηθίσω [το μονοθέσιο]. Θα είναι ενδιαφέρον, υπάρχουν μερικά διαφορετικά πράγματα με τους κανονισμούς και με την τεχνολογία από χρονιά σε χρονιά, αλλά παραμένει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Εκ των υστέρων είναι πάντα εύκολο να πούμε ότι θα έκανα 17 γύρους την ημέρα (όσους έκανε ο Oliver Turvey) που θα δοκίμαζα το μονοθέσιο, και μόνο μισή μέρα! Το Μπαχρέιν είναι μια διαφορετική πίστα με αυτήν εδώ. Νομίζω ότι σήμερα αν καταλάβεις πως λειτουργεί το αυτοκίνητο και πως να το τρέξεις, είναι πράγματα που μπορείς να καταλάβεις και να κάνεις στον προσομοιωτή. Είναι πιο φαρδύ, το οποίο είναι το θέμα για μένα. Ο τρόπος με τον οποίο τα λάστιχα λειτουργούν, το βρίσκεις, και θα κάνει ζέστη, κάτι που βοηθάει.

Μιλώντας για τι περιμένει από τον εαυτό του, και το ότι το Μονακό είναι ίσως από τις καλύτερες ευκαιρίες της McLaren να πάρει τους πρώτους της βαθμούς, ο Button δήλωσε:

Είμαι πολύ χαλαρός, βασικά πολύ ενθουσιασμένος. Είναι ενδιαφέρον να γυρίσω για έναν αγώνα. Το Μονακό είναι πολύ ειδικό. Έχω κερδίσει εδώ, έχω τρέξει για 17 χρόνια και έχω κάποιες πολύ καλές εμπειρίες. Αλλά δεν νιώθω καθόλου πίεση. Θα μπω στο μονοθέσιο, και θα κάνω την καλύτερη δυνατή δουλειά. Θα κάνω ό,τι κάνω, θα βγάλω το καλύτερο από τον εαυτό μου, και θα βγάλω το καλύτερο από τον εξοπλισμό και την ομάδα με την οποία συνεργάζομαι. Το αυτοκίνητο δούλευε καλά στη Βαρκελώνη, και οδήγησα την αναβάθμιση στον προσομοιωτή και ήταν μια σαφής βελτίωση. Αν όλα είναι απλά αυτό το Σαββατοκύριακο, θα πρέπει να είμαστε καλοί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα