Μπορεί εχθές ο Βρετανός να δήλωνε με αυτοπεποίθηση ότι το να έτρεχε στις δοκιμές του Bahrain θα ήταν ανούσιο, σήμερα και μετά τις δύο περιόδους ελευθέρων δοκιμών στους δρόμους του πριγκιπάτου του Μόντε Κάρλο, ο Button είπε ότι ήταν δύσκολο να βρει τα πατήματα του.

Ο Button μετά τον τελευταίο του αγώνα το 2016, στο Abu Dhabi, τον περασμένο Νοέμβριο, δεν είχε ξανά μπει σε μονοθέσιο, πόσο μάλλον σε ένα φετινών προδιαγραφών. Χαρακτηριστικά ο Button δήλωσε:

Στην αρχή μου φάνηκε πολύ φυσικό. Στο FP1, βρήκα τα πατήματα μου αρκετά γρήγορα, όμως στο FP2 ήταν αρκετά δύσκολα γιατί υπήρχε αρκετά περισσότερη πρόσφυση, και ήταν πολύ διαφορετικά από την εμπειρία μου τα τελευταία 7 χρόνια. Φρενάρω για τις στροφές και νιώθω ότι θα βρεθώ στις μπαριέρες. Αρχικά, ήταν περίεργα, αλλά σίγουρα το συνηθίζω. Οι υψηλές ταχύτητες είναι εξαιρετικά διασκεδαστικές, το πρώτο κομμάτι στη “πισίνας” πας flat, δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που πήγαινα εκεί flat, πιθανώς για μένα να μην έχει γίνει ποτέ.

Είναι τέλεια, η στροφή 3 είναι, επίσης, πολύ διασκεδαστική, αλλά υπάρχουν περιοχές φρεναρίσματος όπου υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά για να έχω εμπιστοσύνη. Είναι όπως οι αρχάριοι παλιά. Φρενάρεις νωρίς, αφήνεις νωρίς, στρίβεις και επιταχύνεις νωρίς, και υποστρέφεις. Έχουν πολλά να έρθουν, και ελπίζω ότι θα μπορέσω να τα βάλω κάτω το πρωί του Σαββάτου, μετά την εξέταση των δεδομένων.

Ο Button ήταν 14ος στο FP1 και 12ος στο FP2, όντας μόλις 0,035 αργότερος από τον teammate του στην McLaren, τον Stoffel Vandoorne. Μέχρι σήμερα ο Button είχε οδηγήσει μόνο σε δοκιμές ένα αγωνιστικό Rallycross, καθώς και στον Αγώνα τον Πρωταθλητών, και τα δύο τον Ιανουάριο, και γι’άυτό δήλωσε:

Περνώντας τη στροφή 5, αμέσως είχα ένα μικρό χαμόγελο που οδηγούσα ξανά ένα αυτοκίνητο της Formula 1, μετά από επτά μήνες, και αυτό ήταν στο Μονακό. Ωραία εμπειρία, πραγματικά. Αλλά ότι συμβεί αυτό το Σαββατοκύριακο, για το μεγαλύτερο μέρος του, θα ξεχαστεί τη Δευτέρα. Το σημαντικό είναι να απολαύσω αυτό που κάνω το Σαββατοκύριακο, και αυτό είναι, πραγματικά. Το να το διασκεδάσω και να έχω κάποιες αναμνήσεις για τον εαυτό μου.