Επίσημο: BMW 8 Series Concept

Σχετικά άρθρα

Μετά την πρωινή διαρροή, η BMW παρουσίασε επίσημα το concept της Σειράς 8, το οποίο θα κάνει ντεμπούτο αύριο στο φετινό Concorso d’Eleganza Villa d’Este στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας. Το πρωτότυπο του σύγχρονου coupe της BMW μας δείχνει στοιχεία που θα διαθέτει η έκδοση παραγωγής του, η οποία θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018, επαναφέροντας την θρυλική ονομασία στην γκάμα της εταιρίας, ενώ αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης “επίθεσης” νέων μοντέλων στην ιστορία της εταιρείας.

Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου διαθέτει όμορφες και σαγηνευτικές λεπτομέρειες, όντας άκρως θελκτικό και με σέξι γραμμές. Συγκεντρώνει το παρελθόν και το μέλλον, με την BMW 8 Series Concept να είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως BMW, αλλά και παρουσιάζει νέες ιδέες σχεδίασης και τεχνικές κατασκευής.

Σύμφωνα με την BMW, το πρωτότυπο ενσωματώνει “ασυμβίβαστη δυναμική και σύγχρονη πολυτέλεια”. Είναι βαμμένο σε γκρι χρώμα (Barcelona Gray Liquid), με το κομψό του σώμα να τονίζεται από την κεκλιμένη γραμμή οροφής, η οποία στο τελείωμα ενσωματώνει την αεροτομή. Με τους μεγάλους αεραγωγούς τόσο στους προφυλακτήρες, όσο και στα μπροστινά φτερά, το γερμανικό coupe συνδυάζει το πολυτελές στυλ με τα sport γονίδια, που θα περίμενες από μια BMW. Τέλος, τα μυώδη φτερά του με τονισμένους θόλους των τροχών, που “αγκαλιάζουν” τις ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών, προσθέτουν μια αίσθηση επιθετικότητας, η οποία ενισχύεται και από τις γενναιόδωρες τραπεζοειδείς άκρες στον πίσω προφυλακτήρα.

https://www.youtube.com/watch?v=VrwE9I1CJqw

Ο Harald Kruger, πρόεδρος της BMW δηλώνει πως:

Η BMW Σειρά 8 Coupe θα βασιστεί στη παράδοση των πολυτελών σπορ κουπέ της εταιρίας και θα προσθέσει ένα γνήσιο ονειρικό αυτοκίνητο στη γκάμα μας. Θα στηρίξει την απαίτησή μας να γίνου ηγέτες στη πολυτελή κατηγορία, και μπορώ να πω, ότι η Σειρά 8 θα είναι ένα πραγματικό σπορ πολυτελές κουπέ αυτοκίνητο.

Περνώντας στο εσωτερικό, συναντάς έναν όμορφο συνδυασμό σπορ χαρακτηριστικών με πολυτελές ατμόσφαιρα. Τα καθίσματα είναι ντυμένα με δέρμα, με την πλάτη τους να είναι από ανθρακονήματα. Το υπέροχο καφέ και άσπρο δέρμα συνδυάζεται όμορφα με τα πολυάριθμα χειροποίητα ενθέματα αλουμινίου και carbon, ενώ το κρύσταλλο Swarovski στον διακόπτη του iDrive ενισχύει την premium αίσθηση της καμπίνας.

Η νέα Σειρά 8 έχει εσωτερική κωδική ονομασία G14/15, θα προσφέρεται τόσο σε coupe, όσο και σε cabrio έκδοση και θα εφοδιάζεται με όλα τα τεχνολογικά καλούδια και όλη την πολυτέλεια της Σειράς 7 που σε συνδυασμό με ένα ευέλικτο σπορ σασί θα μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια την S Class Coupe/Cabriolet.

Θα προσφέρεται και σε έκδοση M8 που θα εξοπλίζεται με τον V8 bi-turbo 4,0-λίτρων κινητήρα ο οποίος θα αποδίδει περισσότερα από 600 άλογα και θα στέλνει τη κίνηση είτε στους πίσω, είτε σε όλους τους τροχούς μέσω του προαιρετικού συστήματος τετρακίνησης xDrive, με τα 0-100 χλμ/ώρα θα είναι σε θέση να τα κάνει σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H 3D Design βελτιώνει τη BMW X1

Ο ιαπωνικός βελτιωτικός οίκος 3D Design παρουσιάζει το πακέτο που ετοίμασε για την νέα BMW X1. Το bodykit είναι κατασκευασμένο από carbon και αποτελείται από...