Η Carrozzeria Touring Superleggera θα φέρει αύριο στη Villa d’Este της λίμνης Como, για το φετινό Concorso d’Eleganza, μια από τις 120 Lamborghini 350 GT, που κατασκευάστηκαν. Η συγκεκριμένα δεν είναι η οποιαδήποτε, καθώς κάποτε άνηκε στον ίδιο τον Ferruccio Lamborghini, την οποία οδηγούσε, ενώ είχε χρησιμοποιηθεί και ως πρωτότυπο δοκιμών.

Και ενώ όλες οι υπόλοιπες 350 GT διέθεταν 3,5-λίτρων V12, η συγκεκριμένη με αριθμό πλαισίου #265 κινούταν από έναν αναβαθμισμένο 4,0-λιτρο κινητήρα, ο οποίος αργότερα τοποθετήθηκε στην 400 GT. Ομοίως, το κιβώτιο και το διαφορικό ήταν ενισχυμένα, κάτι που σημαίνει ότι ήταν μια ιδιαίτερη Lamborghini.

Το αυτοκίνητο αργότερα πωλήθηκε σε έναν Αμερικάνο, ο οποίος είχε προγραμματίσει να το μεταμορφώσει. Τελικά, αυτό -ευτυχώς- δεν έγινε, όταν έμαθε την ιστορία του αυτοκινήτου, γι’αυτό και την έστειλε στην Μιλανέζικη εταιρία, Carrozzeria Touring Superleggera, η οποία το είχε σχεδιάσει πριν 54 χρόνια.

Με την ανακατασκευή πλέον ολοκληρωμένη, όσοι παρευρεθούν στη λίμνη Κόμο, θα την θαυμάσουν από κοντά, μαζί με μια σπάνια Maserrati 5000 GT του 1962, με σώμα της Allemano.