Έχουν περάσει τρεις μήνες από την στιγμή που το PSA Group ανακοίνωσε ότι θέτει κάτω από την “ομπρέλα” του την Opel, δίνοντας 2,2 δις ευρώ στην General Motors. Από την άλλη, η Opel σκόπευε να παρουσιάσει την νέα γενιά του Corsa το 2019, αλλά η εξαγορά φάνηκε να αναθεωρεί όλα τα μελλοντικά σχέδια της, με το νέο Corsa να αναμένεται να είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα που θα εξελιχθούν εξολοκλήρου από την PSA και θα βασιστεί στην τεχνολογία των Γάλλων.

Εδώ, όμως, έρχονται οι αντιδράσεις από τους εργαζομένους της Opel, στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης της γερμανικής εταιρίας, στο Rüsselsheim, της Γερμανίας, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερούν οι διαδικασίες της ολοκλήρωσης του deal. Οι περίπου 7.700 εργαζόμενοι του R & D τμήματος της Opel θέλουν να εξασφαλίσουν το μέλλον τους, μη χάνοντας την δουλειά τους, καθώς επίσης η Opel να συνεχίσει να εξελίσσει αυτοκίνητα για τα επόμενα τρία χρόνια κάνοντας χρήση των πλατφορμών της GM.

H Opel υποστηρίζει ότι θα ήταν καλύτερο να συνεχιστεί η ανάπτυξη του νέου supermini της, χωρίς τη βοήθεια του προσωπικού του R & D της PSA, το οποίο αποτελείται από περίπου 13.000 υπαλλήλους. Και δεν είναι μόνο αυτό, καθώς η Opel θέλει να εξελίξει μόνη της το νέο της μεσαίο SUV, το οποίο θα βασίζεται στο νέο Insignia.

Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσουν για άγνωστο διάστημα την εξαγορά, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.